Politerno > Україна і світ > Іван Крулько: Люди настільки зубожіли, що не завжди можуть купити продукти харчування (Відео)

Іван Крулько: Люди настільки зубожіли, що не завжди можуть купити продукти харчування (Відео)

  • 10 Серпня, 2017
  • 1348 Переглядів
  • 0

Цифри Держстату щодо суттєвого скорочення споживання українцями життєво необхідних продуктів харчування найкраще говорять про те, в якому жалюгідному стані перебуває український народ.

На цьому наголосив Іван Крулько, народний депутат від “Батьківщини” під час ранкового ефіру на каналі “112 Україна”, коментуючи останні дані Держстату щодо скорочення за останні три роки споживання на одну особу м’яса на 5,8 кг, риби – на 7,2 кг, молочки – на 15 кг, фруктів – 10кг, хлібу – на 10 кг.

“Ці дані статистики насправді говорять не про те, що всі різко сіли на дієту, бо хочуть схуднути, а про те, що люди настільки зубожіли, що не завжди можуть собі дозволити купити продукти харчування. Не кажучи вже про оновлення гардеробу чи відпочинок”, – зауважив він.

На думку народного депутата, така критична соціально-економічна ситуація в країні – це результат дій влади та її недолугих реформ.

“Можна тисячі разів говорити, які круті реформи і як всі добре заживуть, але це ніщо інше, як струс повітря, коли дивишся на цифри, тенденції та те, в якому зубожілому і катастрофічному стані перебуває український народ”, – резюмував Іван Крулько.

Він уточнив, що ці цифри дала не якась приватна структура, а Держстат – орган виконавчої влади, який часто робить навпаки – дописує цифри на догоду влади, а не зменшує їх.

Щодо заперечень міністра соціальної політики та його пояснень, що в цих даних не враховане придбання продуктів на ринках, Іван Крулько слушно зауважив: “Люди що, раніше не купували продуктів на базарах? Чи раніше Держстат ці цифри враховував, а тепер перестав?”

Позицію міністра народний депутат пояснив тим, що йому треба розповідати, як усе в країні добре. Тоді як кожна людина може виміряти реальний стан реформи по своєму гаманцю. А він, за словами політика, схуд, бо люди змушені були переплачувати через драконівське підвищення тарифів, які завищені як мінімум у 2,5-3 рази.

Парламентар висловив сподівання, що справа, яку наразі розслідує НАБУ щодо необґрунтованого підвищення тарифів через схему “Роттердам плюс” і через яку з гаманців людей витягли шалені гроші, про що неодноразово говорила “Батьківщина”, буде належним чином розслідувана і доведена до логічного завершення.

На закиди представника президентської партії, що тарифи за уряду Юлії Тимошенко теж не знижувались, Іван Крулько зазначив: “Люди прекрасно пам’ятають, які тарифи були за уряду Юлії Тимошенко і які є зараз. Відтоді вони зросли в 12-15 разів, в залежності від їх виду”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE