Politerno > Україна і світ > Шоколадна незалежність: У Києві активістка Femen стала “статуєю Свободи” на постаменті Леніна (Відео)

Шоколадна незалежність: У Києві активістка Femen стала “статуєю Свободи” на постаменті Леніна (Відео)

  • 23 Серпня, 2017
  • 1611 Переглядів
  • 0

Таким чином вона хотіла привернути увагу влади до “жіночих питань”

Одна із активісток групи Femen сьогодні, 23 серпня, забралася на постамент знесеного пам’ятника Леніну в Києві оголеною до пояса, з короною і факелом, тож мала нагадувати символ США – статую Свободи. При цьому на постаменті було розміщено плакат з написом “Chocolate independence” (“Шоколадна незалежність”, – ред.).

Про це повідомляє кореспондент ТСН.

На оголених грудях жінки було написано Roshen – назва кондитерської компанії, яку президент Петро Порошенко передав у траст. Діставшись постаменту драбиною, вона почала розкидати навколо цукерки згаданої торгової марки.

Пізніше її колега по групі – Анжеліна Діаш Де Кінташ – пояснила, що таким чином Femen хотіли звернути увагу влади на “жіночі питання”.

“Як дівчина, живучи в Україні, я не відчуваю себе захищеною, я не відчуваю, що жіночі питання порушуються та вирішуються. Можна сказати, що за всі роки незалежності України головним надбанням, як ми всі можемо зараз бачити, є збагачення Петра Порошенка в якості шоколадного магната, за сумісництвом він наш президент, тобто його імперія зростає на фоні зубожілого населення”, – сказала вона.

Також активістка додала, що це “збагачення” відбувається “на фоні того, що на прифронтових зонах жінки та діти змушені займатися проституцією, на фоні того, що жіночі питання ніяк не порушуються, на фоні того, що… хочуть приймати дикі закони про аборти”.

“Вимагаємо нарешті незалежності”, – підсумувала Діаш.

Раніше в липні Femen засвітилися на спільній прес-конференції Олександра Лукашенка і Петра Порошенка на Банковій. Тоді Анжеліна Діаш Де Кінташ з оголеними грудьми з криками “Жыве Беларусь!” і “Стоп” пробігла перед присутніми. У русі пояснили, що таким чином висловили своє ставлення до візиту білоруського диктатора до України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE