Politerno > Україна і світ > Суд розглядає справу про вбивство євромайданівця Вербіцького – біля входу активісти палили шини

Суд розглядає справу про вбивство євромайданівця Вербіцького – біля входу активісти палили шини

  • 23 Серпня, 2017
  • 1386 Переглядів
  • 0

Близько десятка активістів палили шини біля входу до Апеляційного суду Києва.

Про це передає УНІАН.

Активісти прийшли на засідання суду, на якому буде розглянуто апеляцію щодо запобіжного заходу “тітушці” Олександру Волкову, підозрюваному в причетності до вбивства “майданівця” Юрія Вербіцького.

На акції були присутні Ігор Луценко, якого викрадали разом з Вербицьким, нардеп Борислав Береза, активісти “Автомайдану” та “Правого сектору”.

Коли засідання розпочалося, Луценко зайшов до зали суду з автомобільною шиною в руках.

Після того, як активісти зайшли в зал суду слідом, правоохоронці забрали на територію суду кілька шин, які активісти не встигли кинути в багаття, а пожежники загасили догораючі шини.

Вимоги активістів, які виступають проти скасування арешту підозрюваного, чітко сформулював на своїй сторінці у Facebook один з них, народний депутат Мустафа Найем:

“Чим ми незадоволені:

– Критично повільними темпами розслідування;

– Дивними судовими рішеннями, які дозволяють підозрюваним масово тікати з-під домашнього арешту до Росії;

– Покриванням з боку вищих посадових осіб, які виводять з-під удару винуватців, зокрема, екс-співробітників МВС часів Майдану.

Що ми хочемо:

– Швидких, обґрунтованих і законних рішень від українських судів у справах Майдану;

– Належної управлінської уваги від перших осіб держави до розслідування злочинів проти Майдану, відповідальності президента, генерального прокурора, керівників Нацполіції та СБУ за результативність слідства”.

У січні 2014 року Ігоря Луценка (нині народний депутат ВО “Батьківщина”) і Юрія Вербіцького невідомі викрали з Олександрівської клінічної лікарні та вивезли за межі Києва. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер. У лісі пізніше знайшли його тіло.

29 липня 2017 року Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці Волкова, підозрюваного в організації викрадення Луценко і Вербицького. Волкова взяли під варту без альтернативи внесення застави.

За даними прокуратури, Волков контактував з безпосереднім керівником (організатором і координатором) викрадення – громадянином Нежівовим. Під час одного з контактів Волков перебував в офісі громадянина Олексія Чеботарьова, якого правоохоронці підозрюють у організації та координації дій “тітушок”.

Також у прокуратури є підстави підозрювати громадянина Щінкіна в причетності до викрадення Луценка і Вербицького, для чого Щінкін сформував злочинну групу. З ним, як стверджує слідство, Волков теж контактував в день викрадення.

Злочин скоїла група осіб, більшість з яких переховується від слідства і суду. У кримінальному провадженні, крім Волкова, проходять ще 10 осіб, заявив прокурор.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE