Politerno > Україна і світ > Клоунада від Авакова: копи не розслідували “замах” на Коболєва (Документ)

Клоунада від Авакова: копи не розслідували “замах” на Коболєва (Документ)

  • 27 Серпня, 2017
  • 1444 Переглядів
  • 0

Національна поліція не вносила відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і не розслідувала жодних кримінальних проваджень щодо так званого “замаху” на главу правління держхолдингу НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва.

Про це йдеться в офіційній відповіді Нацполіції на журналістський запит ІА “ЧЕК” (скан документа див. нижче), передає Нова Влада.

“За дорученням керівництва Міністерства у Департаменті комунікації МВС розглянули Ваш лист від 26.07.2017 №25 / 07 / 2017-1 щодо спроби замаху на главу правління НАК” Нафтогаз України “Андрія Коболєва …

Головне слідче управління Національної поліції України до Єдиного реєстру досудових розслідувань, власником (розпорядником) якого є Генеральна прокуратура України, відомості по даному факту не вносило і кримінальні виробництва не розслідувалися”, – сказано в тексті документа.

Нагадаємо, про “замах” на Коболєва стало відомо 5 серпня 2016 року в розпал скандалу з мільйонним марнотратством в “Нафтогазі”. Пояснюючи, навіщо главі держхолдингу потрібна за бюджетні гроші броньована машина Mercedes Benz S600 Guard вартістю 4,5 млн грн, глава МВС Арсен Аваков переконував громадськість у себе в Facebook, що керівнику НАК просто необхідний “автобронік”, оскільки 24 листопада 2015 року, в самий розпал боротьби Коболєва “з Osthemom Фірташа за повернення державі трьох мільярдів гривень, в момент арешту майна боржників”, в момент, коли глава НАК виїжджав в свій офіс, нібито був обстріляний його будинок – “декількома автоматними чергами”.

Втім, як і окремі інші гучні заяви Facebook-міністра, його слова тоді не були підтверджені жодними фактами, ні демонстрацією знімків гільз від автоматів, ні посиланням на інформацію про інцидент в ЕРДР, ні будь-яких інших подробиць.

Сумніви в існуванні “замаху” на Коболєва викликав і той факт, що про нього обивателям повідомили лише через дев’ять місяців, а сам “інцидент” в МВС згодом “забалакали” і забули – з’явилися нові інформаційні приводи: розслідування чергових (реальних) резонансних справ, продовження реформ в МВС, їх бурхлива імітація і цікаві коментарі Авакова в соцмережах з актуальних подій з політичної, кримінальної та інших сфер життя.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE