Politerno > Україна і світ > “Газова змова” не без участі президента – на середу скликають акцію під СБУ (Відео)

“Газова змова” не без участі президента – на середу скликають акцію під СБУ (Відео)

  • 29 Серпня, 2017
  • 1447 Переглядів
  • 0

Суттєве подорожчання т.з. автогазу обумовлене тиском Служби безпеки України (перевірки, штрафи, затримки поставок – прим.) на імпортерів цього виду пального в інтересах однієї компанії, яка контролюється кумом Путіна, Віктором Медведчуком.

Про це на прес-конференції у Києві заявив народний депутат Сергій Лещенко (фракція «БПП»), передає INTV.

«Саме СБУ стояла за блокуванням цілих ешелонів скрапленого газу, починаючи з листопада минулого року і це тривало аж до березня (…)

Це призвело до того, що на три з половиною місяці зупинився весь цей бізнес, компанії втрачали обігові кошти, втрачали ринки (…)

Це був системний наступ збоку спецслужби, який закінчився тим, що на трейдерів були накладені санкції з боку Міністерства економіки і це призвело до того, що ринок почав перерозподілятися в інтересах одного гравця. Цим гравцем є Віктор Медведчук та його компанія (Proton Energy – прим.), яка фактично контролюється ним», – сказав він.

За словами депутата, на другому етапі Росія створила ексклюзивні умови для цієї компанії, яка нині імпортує в Україну близько 40% скрапленого газу.

«Компанія «Роснєфть» видала тільки їй права на імпорт газу (скрапленого – прим.) в Україну, тобто, фактично підсаджуючи українців на російську голку. Ми зіскочили з голки природного газу, тепер підсадили на голку скрапленого газу. Це робилося в системній роботі, як з боку української спецслужби, так і з боку російської служби, яка займається експертно-технічним контролем», – заявив Лещенко.

Нині ціна газу на заправках коливається у межах 16-17 гривень. За прогнозами, вартість автогазу згодом знижуватиметься, але це не буде та ціна, яка була до початку «газової кризи» – 10 гривень.

На думку парламентарія, подібна ситуація не могла статися «без сприяння і участі президента», Петра Порошенка.

«Ви знаєте, що президент – він напряму підпорядкував собі СБУ, спрямовує її діяльність. Чи міг президент не знати про те, що відбувається з початку цього року із скрапленим газом? Звичайно, він це дуже добре знав і я переконаний – це було зроблено свідомо для того, щоб ці гроші, які економили українські громадяни, ці потоки грошей просто спрямувати в кишені конкретних українських і російських олігархів та бізнесменів», – підсумував Лещенко.

У свою чергу, як наголосила виконавчий директор ГО «Центр протидії корупції», Дарина Каленюк, вимогою європейських партнерів України, зокрема, НАТО – є реформа СБУ, «яка не повинна займатися боротьбою з корупцією і бізнесом».

«На тілі СБУ є гнійник у вигляді контррозвідки у сфері економіки та іншого підрозділу у сфері боротьби з корупцією, які ганьблять цю службу і які заважають гідним офіцерам сфокусуватися на своєму прямому обов’язку – захисту територіальної незалежності України та боротьбі з тероризмом. Під приводом санкцій проти компаній, які «шкодять економічній незалежності» влаштувався дійсно терор для бізнесу. І приклади з газовими трейдерами – лише крапля в морі (…)

Дійсно, є офіцери, які ризикують своїм життям і здоров’ям. А є люди, такі як Павло Демчина (перший заступник голови СБУ, – прим.) та його підопічні, котрі, прикриваючись війною і прикриваючись тими хто ризикує своїм життям, накопичують шалені статки і приховують це…зокрема, маєток Павла Демчини під Києвом» – зазначила вона.

Серед вимог, які озвучили учасники прес-конференції, є звільнення першого заступника голови СБУ, Павла Демчини, першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України, Степана Кубіва, а також голови Антимонопольного комітету, Юрія Терентьєва, «який не відреагував на монополізацію ринку скрапленого газу».

У середу, 30 серпня, о 10.00 відбудеться акція під стінами СБУ.

Читайте також: Нефьодов: Санкції СБУ проти імпортерів не вплинули на зростання ціни автогазу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE