Politerno > Україна і світ > Генпрокурор тренує депутатів перед політичним сезоном, – Добродомов про обшуки в приймальні (Відео)

Генпрокурор тренує депутатів перед політичним сезоном, – Добродомов про обшуки в приймальні (Відео)

  • 1 Вересня, 2017
  • 1237 Переглядів
  • 0

Працівники ГПУ, які прийшли з обшуками до приймальні нардепа Дмитра Добродомова, не мали претензій до депутата чи працівників офісу, натомість їх цікавило саме приміщення, яке фігурує у кримінальній справі, порушеній ще 2013 року.

Про це на телеканалі ZIK телефоном повідомив Дмитро Добродомов, народний депутат України.

Депутат розповів про те, що сьогодні до депутатської приймальні й офісу партії “Народний контроль” у столиці прийшли працівники ГПУ, які хотіли влаштувати обшуки. При тім, наголосив Дмитро Добродомов, претензій до нардепа чи до працівників офісу прокурори не мали.

“Вони мали питання до приміщення, яке у них десь фігурує у кримінальній справі з 2013 року, і яке ми офіційно орендуємо, правда, орендуємо з 2015 року. І тут би жодних проблем не було, якби не дії Генеральної прокуратури, які казали, цитую, вибачте за вираз, що їм все одно на народного депутата чи його приймальню. Їм потрібно робити слідчі дії і вони будуть ламати все і що завгодно робити. Це мене направду обурило, позаяк я не розумію, чим оновлена прокуратура Луценка відрізняється від прокуратури Пшонки, коли ця справа була відкрита”, – заявив нардеп.

Дмитро Добродомов каже, що не зрозуміло, що збиралися шукати у приміщенні, яке третій рік поспіль офіційно орендується. Саме приміщення належить жінці, яка працює в апараті ВРУ. Раніше тут діяла приймальня нардепа Юрія Дерев’янка, а до того був косметологічний кабінет.

Нардеп каже, що хотів би таку ситуацію пояснити непрофесійністю правоохоронців, проте існують кілька “але”.

“У нас зараз початок політичного сезону. “Народний контроль”, який я очолюю, народні депутати, які представляють партію у парламенті, нас четверо, ми є яскраво виражені опозиціонери до того режиму Порошенка, який є на сьогодні. Я думаю, що це абсолютно сплановано, адже люди добре бачили табличку, на якій було написано, що це приймальня”, – заявив нардеп.

Дмитро Добродомов припустив, що таким чином “Юрій Віталійович далі тренує депутатів перед політичним сезоном”.

Депутат також додав, що він належить до тих народних обранців, чию декларацію у НАЗК вирішили повністю перевірити. Проте, каже він, визначений законом термін для перевірки минув і результати мали би бути оприлюднені 21 серпня. Нардеп заявив, що надав усю необхідну інформацію, проте термін перевірки продовжили на місяць із формулюванням “через відмову суб’єкта декларування надавати інформацію”. У телефонній розмові йому натомість заявили про відсутність претензій до нього, натомість дані не надали у ДФС.

У нардепа виникло питання, як можна було скласти позитивний висновок, що нема ознак незаконного збагачення у декларації Президента, не дізнавшись офіційно про доходи Президента і його сім’ї, адже ДФС і в цьому випадку не надала даних.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE