Politerno > Україна і світ > Міхо Саакашвілі влаштує піар-спектакль, – журналістка про повернення скандального політика в Україну

Міхо Саакашвілі влаштує піар-спектакль, – журналістка про повернення скандального політика в Україну

  • 1 Вересня, 2017
  • 1500 Переглядів
  • 0

Під час свого повернення в Україну, яке заплановане на 10 вересня, Міхеїл Саакашвілі влаштує політичне шоу, це і є його головною метою.

Екс-президент Грузії, відтепер позбавлений Порошенком українського громадянства, відповість Президенту України “гучним спектаклем”, йдеться у статті швейцарського видання Dagens Nyheter.

Причина того, що у Саакашвілі відібрали українське горомадянство, проста – він грав не за правилами, постійно критикуючи місцеву владу за корумпованість і бездіяльність, хоча подібні звинувачення є справедливими. Але це ніяк не виправдовує рішення Порошенка, зауважує швейцарська журналістка.

Очевидно, що експеримент Порошенка із наймом іноземних експертів на високі пости в українському уряді та інших державних органах цілковито провалився. В першу чергу це пов’язано із самим українським лідером. Його уявлення про те, що громадянство можна роздавати направо і наліво, а потім, коли захочеться, відбирати, не вписується в систему правової держави, – констатується у публікації.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що Президент України Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Сам Саакашвілі в цей час перебував у США і з українським паспортом вже не міг повернутись в Україну.

Наприкінці серпня Міхеїл Саакашвілі заявив, що планує повернутись в Україну 10 вересня через пункт пропуску “Краковець”, що на кордоні з Польщею.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE