Politerno > Україна і світ > Сьогодні набула чинності угода про асоціацію між Україною та ЄС

Сьогодні набула чинності угода про асоціацію між Україною та ЄС

  • 1 Вересня, 2017
  • 1470 Переглядів
  • 0

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом набула чинності.

Угоду про асоціацію Україна та ЄС підписали в 2014 році.

З 1 вересня 2014 року, багато положень угоди в частині політичного та секторального співробітництва вже застосовуються на тимчасовій основі.

З 1 січня 2016 року попередньо застосовується її торгова частина (поглиблена і всеосяжна зона вільної торгівлі).

Набування чинності угоди дасть новий поштовх розвитку співробітництва у сферах зовнішньої політики і політики безпеки, судочинства, свободи та безпеки (включаючи міграцію), оподаткування, управління держфінансами, науки та технологій, освіти та інформаційного суспільства.

Угода про асоціацію сприяє поглибленню політичних відносин, зміцненню економічних зв’язків і взаємної поваги спільних цінностей. Економічна частина угоди, поглиблена і всеосяжна зона вільної торгівлі, надає Україні можливість для розширення своїх торговельних відносин і економічного розвитку, відкриває нові ринки для України, сприяє адаптації законодавства, стандартів і технічних регламентів у різних секторах.

Нагадаємо, представник України попросив ЄС пояснити висловлювання Юнкера про членство в Євросоюзі.

Раніше європейський комісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос закликав країни-члени Євросоюзу проявляти більше рішучості в питанні депортації тих, хто не має легального права перебування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE