Politerno > Україна і світ > Північна Корея підтвердила успішне випробування водневої бомби

Північна Корея підтвердила успішне випробування водневої бомби

  • 3 Вересня, 2017
  • 1437 Переглядів
  • 0

Влада КНДР офіційно заявила про успішне випробування водневої бомби. Про це повідомили державні засоби масової інформації Північної Кореї, передає DW.

Крім того, державне телебачення поінформувало, що випробування було “значущим кроком” в завершенні програми ядерної зброї Пхеньяна. Також влада країни заявила, що мова йде про водневу бомбу, яку можна буде доставити за допомогою наявних в КНДР балістичних ракет.

Варто відзначити, що в той же день сейсмологи Китая, Південної Кореї і США зафіксували два підземні поштовхи магнітудою до 6,3.

За повідомленням агентства Reuters, поштовхи зафіксували в тому ж районі, в якому проводилося нове ядерне випробування. При цьому, агентство “Ренхап” поінформувало, що влада Південної Кореї екстрено скликала раду національної безпеки. Вони допускають, що Пхеньян провів нове випробування ядерної зброї.

У той же час, Японія висловила офіційний протест через своє посольство в Пхеньяні. Японський прем’єр-міністр Сіндзо Абе назвав ядерні випробування північнокорейської влади “абсолютно неприйнятними”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE