Politerno > Україна і світ > Адвокати Януковичів спростовують інформацію про заморожені активи в Швейцарії

Адвокати Януковичів спростовують інформацію про заморожені активи в Швейцарії

  • 8 Вересня, 2017
  • 1460 Переглядів
  • 0

Адвокатська компанія Joseph Hage Aaronson LLP повідомляє, що Єврокомісія і члени Євросоюзу не виявляли заморожених коштів екс-президента України Віктора Януковича.

Про це повідомляє речник сина екс-президента Олександра Януковича Юрій Кірасир, цитуючи прес-реліз компанії.

“Відповідно до статті 8 Постанови Ради (ЄС) № 208/2014, яким було введено санкції Європейського союзу щодо (колишнього – ред.) президента Януковича, держави-члени ЄС та інші повинні були негайно повідомити Єврокомісії будь-яку інформацію, яку вони мали про кошти й економічні ресурси, які належать або контролюються президентом Януковичем, які були заморожені відповідно до постанови”, – йдеться в повідомленні.

“Попри те, що минуло 3,5 роки з моменту введення санкцій і всупереч згаданій вимозі про подання відомостей, Європейська комісія на сьогодні офіційно підтвердила, що вона не отримала відповідно до цієї статті жодної інформації про кошти чи економічні ресурси, які належать або контролюються президентом Януковичем, які були заморожені в результаті санкцій ЄС”, – наголошується в прес-релізі компанії Joseph Hage Aaronson LLP.

У компанії нагадують, що 1 березня 2017 року швейцарська влада підтвердила, що в Швейцарії немає банківських рахунків або інших активів на ім’я Януковича.

Як повідомлялось, спочатку заступник генпрокурора Євген Єнін, а згодом і сам генпрокурор Юрій Луценкоповідомляли про арешт понад 500 кг вкраденої і вивезеної з України оточенням Віктора Януковича великої партії золота в одній з банківських комірок Швейцарії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE