Politerno > Україна і світ > Авто на Єврономерах дозволять розмитнювати за пільговим акцизом?

Авто на Єврономерах дозволять розмитнювати за пільговим акцизом?

  • 10 Вересня, 2017
  • 1633 Переглядів
  • 0

Парламентарії пропонують тимчасово розширити дію пільгового акцизу на б / у авто не старше 2000 року

В недалекому майбутньому проблема нерозмитнених авто може бути вирішена. Глава Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила про підготовку компромісного законопроекту про б / у авто на Єврономерах. Проект закону внесе зміни до Податкового кодексу і тимчасово розширить дію пільгового акцизу на старі автомобілі (Закон 3251). За зниженими ставками можна буде розмитнювати машини, випущені не раніше 2000 года. Тобто, мова йде про авто стандарту Євро-4 і навіть Євро-3.

Ніна Южаніна також підкреслила, що на час дії закону правоохоронні органи не будуть залучати власників авто на Єврономер до відповідальності. У той же час, ввезення в Україну б / у авто на іноземній реєстрації за нелегальними схемами заборонять. За словами Южаніної мешканцю півдня, в разі прийняття закону розмитнення авто з робочим об’ємом двигуна до 2,2 л обійдеться в суму до 1000 євро, а з об’ємом 2,2-3,0 л – приблизно в 1200-1400 євро. Звичайно, сам законопроект ще не опублікований. Але ми може відштовхуватися від діючих ставок пільгового акцизу, які в залежності від об’єму двигуна складають від 0,102 до 2,209 євро за 1 куб. см.

Разом з тим, громадська організація “Авто Євро Сила”, яка організувала акцію протесту в Києві, спростовує в Facebook будь-які домовленості і компроміси з владою.

Джерело: Автоцентр

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE