Politerno > Україна і світ > Порошенко вперше прокоментував прорив Саакашвілі – “питання має розглядатися в правовому полі” (Відео)

Порошенко вперше прокоментував прорив Саакашвілі – “питання має розглядатися в правовому полі” (Відео)

  • 11 Вересня, 2017
  • 1743 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко заявив, що інцидент з Саакашвілі не потребує політичних коментарях, питання має розглядатися в правовому полі.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що виконає будь-яке рішення суду про позбавлення лідера партії “Рух нових сил”, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі громадянства України, однак останній протягом більш ніж півтора місяців так і не звернувся в судові інстанції.

“У будь-якому правовому державі особа має право оскаржити будь-який адміністративний акт в адміністративному суді, в даному випадку у Вищому адміністративному суді. І я, як президент, виконаю будь-яке рішення суду. Не подобається рішення українських судів? Є Європейський суд з прав людини… Минуло більше півтора місяців. Ніхто в суд не подавав “, – сказав він в ході наради з питань розвитку сільської медицини в понеділок у Києві.

“Вчинено злочин, оскільки порушено конституційний принцип недоторканності державного кордону. Це питання нацбезпеки держави. Мені байдуже, хто порушує кордон, – бойовики на сході, або політикани на заході. Повинна бути чітка правова юридична відповідальність”, – сказав президент.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE