Politerno > Україна і світ > Що буде з Саакашвілі: експерт розповів про плани Банкової

Що буде з Саакашвілі: експерт розповів про плани Банкової

  • 11 Вересня, 2017
  • 1421 Переглядів
  • 0

Директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко дав свій прогноз щодо майбутніх відносин між президентом України Петром Порошенко і екс-президентом Грузії Михайлом Саакашвілі

Зокрема експерт назвав два варіанти дій, до яких може вдатися Гарант Конституції.

Перше – це, використовуючи чорний піар, армію порохоботів, приручених експертів і коментаторів в ЗМІ та Інтернеті, вивернути ситуацію з ніг на голову, і зробити Саакашвілі, а також тих хто його підтримує винними у всьому, що діється в країні.

А другий варіант спробувати заховати свою провину і політичну помилку за спинами інших – МВС, СБУ, суди, депутати, а головне – ГПУ, написав політолог на своїй сторінці у Facebook.

ПОМИЛКА АБО ЗЛОЧИН.

Президент України Порошенко перший використовував Саакашвілі як політичну технологію багаторазового дії в боротьбі зі своїми противниками.

З одного боку, запрошення Саакашвілі в Україну дозволили Порошенко активно імітувати реформи. З іншого боку, президент Порошенко з радістю маніпулював Саакашвілі, спостерігаючи його бої з Коломойським або потворний скандал з Аваковим.

А тепер він дивується, чому Саакашвілі вийшов з контролю і веде себе, так агресивно і чому інші його підтримують. Порошенко перетворив Саакашвілі в ефективну зброю розправи над своїми економічними противниками (Коломойський) і тиску на своїх політичних конкурентів (Аваков, Тимошенко і ін.).

А тепер, коли Саакашвілі зрозумів це і обрушив весь свій гнів на голову Порошенко, президент розгублено запитує: “А мене за що”?
Зараз у президента Порошенко два шляхи. Або спробувати, використовуючи чорний піар, армію порохоботов, приручених експертів і коментаторів в ЗМІ і Інтернеті, вивернути ситуацію з ніг на голову, і зробити Саакашвілі, а також тих хто його підтримує винними у всьому, що діється в країні.

Або спробувати заховати свою провину і політичну помилку за спинами інших-МВС, СБУ, суди, депутати, а головне – ГПУ. Зараз президенту Порошенко вкрай важливо “розмазати”, перенести свою відповідальність за вибухнувшу політичну кризу, на велике коло політиків і чиновників.

В іншому випадку, він потрапить в пастку політичного аутизму, коли формально політики з його оточення будуть підтримувати його, як це було з Кучмою і Януковичем, а реально постараються дистанціюватися від Порошенка, чия поведінка стає все більш агресивною і непередбачуваною.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE