Politerno > Україна і світ > Якщо для Луценка судова система ефективна, то нехай досидить свої 3 роки, – “Громадський люстраційний комітет” (Відео)

Якщо для Луценка судова система ефективна, то нехай досидить свої 3 роки, – “Громадський люстраційний комітет” (Відео)

  • 20 Вересня, 2017
  • 1548 Переглядів
  • 0

Вимагаючи створення антикорупційних палат, Генпрокурор Юрій Луценко стверджує, що нинішня судова система є ефективною. Тож, у такому випадку, він повинен досидіти за гратами той термін, який йому свого часу присудила Феміда.

Таку думку на телеканалі ZIK висловила голова ГО “Громадський люстраційний комітет” Олександра Дрік.

Або ми зараз завершуємо формування низки нових антикорупційних органів з останньою ланкою – Антикорупційним судом, або ж створюємо палати, про які говорить Генпрокурор. Та це законсервує корумповану систему, а весь світ “просто махне рукою на Україну і ми втратимо державність”.

“Антикорупційний суд і зміна виборчого законодавства мають стати тими інструментами, які допоможуть Україні дати конкретні результати у боротьбі із корупцією та можливість новим елітам, які діють в інтересах держави, сформувати більшість. Таким чином, законодавство, яке приймалося або може бути прийняте, нарешті запрацює”, – наголосила Дрік.

Адже, на її думку, після створення Антикорупційного суду українці нарешті зможуть побачити результати роботи НАБУ чи САП.

“Якщо буде дотримана обов‘язкова процедура відбору цих суддів так, щоб вони були справді незалежними, і буде забезпечена автономія новоствореного інституту, зможемо розраховувати, що судді виноситимуть рішення, відповідно до законодавства”, – підкреслила вона.

Окрім того, вона зазначила: вимагаючи створення антикорупційних палат, Генпрокурор стверджує, що нинішня судова система ефективна. Тож, якщо він переконаний у цьому, має відправитись на три роки за грати.

“Якщо він вважає цих суддів доброчесними, це означає, що рішення проти нього було справедливим. Відповідно, має і відсидіти весь термін, який вони йому дали. Адже ми говоримо про безкінечні подвійні стандарти і погоджуємось на абсурдні пропозиції допустити до нових органів суддів, які знову робитимуть те ж, що робили раніше”, – зазначила Олександра Дрік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE