Politerno > Україна і світ > Експерт про військову допомогу США: Україна буде воювати, а США і НАТО – підносити боєприпаси

Експерт про військову допомогу США: Україна буде воювати, а США і НАТО – підносити боєприпаси

  • 21 Вересня, 2017
  • 1504 Переглядів
  • 0

Гроші, закладені в бюджет США для військової підтримки України в 2018 році, – це щорічна військово-технічна допомога, до складу якої може входити і летальне озброєння. Однак рішення про його надання президентська адміністрація стверджує окремо.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, повідомляє “Канал 24“.

За словами Жданова, гроші на військову підтримку України США почали виділяти, починаючи з 2014 року. На той час йшлося про $ 184 мільйонів, в 2016-м – про $ 300 мільйонів, в 2017-м – про $ 350 мільйонів, а в 2018 році буде вже $ 500 мільйонів. Жданов припускає, що це пов’язано з зацікавленістю США в боєздатній українській армії, яка зможе воювати з Росією.

“США і НАТО довго шукали країну, яка готова воювати з Росією, і знайшли. Україна після того, що зробила Росія, готова воювати. НАТО не хоче прямого зіткнення з РФ, тому, якщо гіпотетично почнеться велика війна з Росією, то воювати буде Україна, а США і НАТО будуть підносити боєприпаси”, – вважає Олег Жданов.

У той же час питання про постачання летальної зброї, на думку експерта, – це політичне рішення, яке використовується, як важіль тиску на РФ: стримуючий фактор з одного боку і тиск США на Росію – з іншого.

“Питання надання нам летальної зброї на військовому рівні в США вирішене. Пентагон склав список і план передачі, Держдеп затвердив, і тепер цей документ лежить в адміністрації Трампа. Чим більше буде опиратися Росія в поступках США, тим вище ймовірність того, що Україні передадуть зброю. Другий варіант – якщо Росія починає військову конфронтацію на лінії зіткнення, тоді летальну озброєння точно буде в Україні”, – підкреслив Жданов.

Нагадаємо, Сенат США схвалив проект “Закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2018 рік”, в якому передбачається виділити 500 млн доларів для підтримки України у сфері безпеки та оборонній сферах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE