Politerno > Україна і світ > Громадянство Кіпру разом з Коломойським купили собі ще 20 українських багатіїв

Громадянство Кіпру разом з Коломойським купили собі ще 20 українських багатіїв

  • 22 Вересня, 2017
  • 1650 Переглядів
  • 0

Не тільки Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов купили собі громадянство Кіпру, а як мінімум ще 20 українських багатіїв.

Про це повідомила одна з авторів розслідування про покупку громадянства ЄС за гроші Сара Фаролфі в інтерв’ю Deutsche Welle.

Таким чином вони отримали паспорт Євросоюзу.

Імена всіх володарів паспортів Кіпру з України журналістка не назвала, однак найближчим часом готує серію викривальних публікацій.

“Серед цих імен є суперечливі фігури. Їх не так багато, як серед росіян, але також є”, – розповіла Фаролфі.

З’ясувалося, що серед 300 прізвищ, які в 2016 році купили громадянство Кіпру, більше сотні є громадянами Росії. За словами журналістки, росіяни посіли перше місце за кількістю куплених паспортів ЄС в минулому році, а на другому місці – українці.

За даними Фаролфі, ще десять українців купили в минулому році за півмільйона євро так звану “золоту візу” в Португалію. Віза дає дозвіл на проживання та роботу в країні мінімум на 6 років, а далі і право на натуралізацію.

Фаролфі зазначає, що до неї потрапили не всі списки громадян за межами ЄС, які купили європейські паспорти. Тому вона переконана, що імен з Росії і України може бути набагато більше.

За даними кіпрської влади, за чотири роки роботи програми натуралізації за гроші було продано 1300 паспортів. Нагадаємо, що інвестиції на Кіпр від представників української і російської еліт склали до 4 мільярди євро з 2013 року.

Раніше The Guardian опублікувала списки російських багатіїв, які отримали за гроші громадянство Кіпру. Там є Костянтин Григоришин.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE