Politerno > Україна і світ > Під Печерським судом сталася бійка між С14 та ГО “Майдан” (Фото)

Під Печерським судом сталася бійка між С14 та ГО “Майдан” (Фото)

  • 2 Жовтня, 2017
  • 1693 Переглядів
  • 0

Під будівлею Печерського райсуду в Києві побилися представники Молодіжної організації українських націоналістів С14 і ГО “Майдан”

Про це передає “Громадське ТБ“.

Причиною конфлікту між двома організаціями став розгляд справ щодо запобіжного заходу працівникам поліції, яких підозрюють у злочинах проти Майдану. Так, ГО “Майдан” прийшли підтримати працівників поліції, а С14 виступали за те, щоб їм було обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, 29 вересня слідчі департаменту спеціальних розслідувань ГПУ повідомили про підозру в злочинах проти активістів Євромайдану двом керівникам Національної поліції. Разом з ними про підозру повідомили ще одному колишньому працівнику Міністерства внутрішніх справ України. Підозру було оголошено через перешкоджання активістам Євромайдану в 2013-2014 роках.

Фото: Громадське/Богдан Хворостяний

Зокрема ця перешкода виражалася в розробці проектів Кабінету міністрів, які надавали правоохоронцям дозвіл на застосування гранат російського виробництва проти активістів у лютому 2014 року. Також підозра стосується координації силовиків під час збройного розгону мітингувальників 18-19 лютого 2014 року.

Внаслідок сутички постраждали двоє представників ГО “Майдан”. Будівлю суду одразу вийшли охороняти близько 40 представників поліції. На місце прибула швидка, яка надала допомогу постраждалим.

Фото: Громадське/Богдан Хворостяний

Фото: Громадське/Богдан Хворостяний

Також представники С14 прокололи покришки двом машинам з наліпками ГО “Майдан”.

Фото: Громадське/Богдан Хворостяний

На попередньому засіданні 29 вересня суд відмовився розглядати обрання запобіжного заходу підозрюваним у справах Майдану.

Прокуратура клопотала про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Сергію Поготову, який у часи Майдану обіймав посаду заступника начальника департаменту громадської безпеки МВС. На даний час не працює у правоохоронних органах.

Також прокурори клопотали про такий самий запобіжний захід Ігору Бабічу, який наразі працює начальником департаменту превентивної діяльності Національної поліції, а на момент вчинення злочину був головним інспектором відділу організації служби конвойних підрозділів.

Його підозрюють у координації дій спецпідрозділів.

Третій підозрюваний — Анатолій Серединський. На час вчинення злочину обіймав посаду начальника відділу служби управління організації конвойних підрозділів департаменту громадської безпеки МВС.

Його підозрюють у координації дій спецпідрозділів та їх заохоченні. Він нібито видав премій на загальну суму у понад 30 мільйонів гривень.

Наголосимо, що до суду захищати підозрюваних прибув Олександр Фацевич, заступник глави Національної поліції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE