Politerno > Україна і світ > Російські хакери атакували смартфони військових НАТО, – ЗМІ

Російські хакери атакували смартфони військових НАТО, – ЗМІ

  • 5 Жовтня, 2017
  • 1420 Переглядів
  • 0

Близько 4 тисяч особистих смартфонів військовослужбовців НАТО, які дислоковані в Польщі та країнах Балтії, були атаковані хакерами, повідомляє WSJ.

Виходячи з того, що для цього використовувалися безпілотники з обладнанням, яке недоступно звичайним громадянам, в США і країнах Заходу не сумніваються, що за атаками стоїть Росія.

За словами західних військових чиновників, цією кампанією Кремль відкрив новий фронт з НАТО. Мета атаки – отримання оперативної інформації, визначення сили військ і залякування солдатів.

Зокрема, підполковник армії США Крістофер Леуру, який заступив на пост командувача бази НАТО в Польщі в липні, розповів, що після закінчення стрільб повернувся до свого авто і виявив, що його особистий iPhone піддався атаці: хакер намагався зламати другий рівень захисту пароля з російської IP -адреси. За словами військового, за допомогою геолокації намагалися визначити його місцезнаходження.

Як повідомляє видання, перші ознаки взлому були зафіксовані ще в січні 2017 року, коли військовослужбовці, дислоковані біля кордону Естонії з Росією, почали скаржитися на дивні речі, що відбуваються з їх телефонами. В результаті розслідування з’ясувалося, що для доступу до телефонів в цьому регіоні росіяни використовували переносну антену.

Після цього військових в Естонії зобов’язали вийняти SIM-карти з телефонів, а інтернетом користуватися тільки через безпечні з’єднання в частинах.

“Росія завжди прагнула атакувати військовослужбовців НАТО в розвідувальних цілях, але нинішня кампанія переслідування і залякування безпрецедентна”, – заявив експерт дослідницького центру Chatham Hous Кир Джайлс.

На прохання видання прокоментувати дану ситуацію російське Міністерство оборони не відповіло.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE