Politerno > Україна і світ > Росії зацікавлена у відтягуванні питання щодо надання Донбасу особливого статусу, – Гармаш (Відео)

Росії зацікавлена у відтягуванні питання щодо надання Донбасу особливого статусу, – Гармаш (Відео)

  • 5 Жовтня, 2017
  • 1387 Переглядів
  • 0

Головний редактор інтернет-видання “Острів” Сергій Гармаш розповів про всі аспекти законопроектів про реінтеграцію Донбасу.  

– Я бачу більшу небезпеку документів не в тому, що там немає слова “війна”, а в тому, що там є Мінські угоди, бо вони наразі не є правовим актом. Це юридичний факт. Вносячи це в текст закону, ми фактично робимо їх правовим актом. В цьому випадку дуже мудро вирішили проблему автори законопроектів, вказавши, що посилаються “на безпекові норми Мінських угод”.

В одному із інтерв’ю представник США з питань України Курт Волкер говорив про те, що миротворці потрібні для повернення до можливого створення політичного аспекту Мінських угод. Чи потрібно це Україні? Чи потрібен нам регіон з особливим статусом, де буде так звана “народна поліція” та зв’язки з Кремлем? Це дуже великі ризики.

– Росія просто затягує час. Федерації вигідно відтягнути питання щодо надання Донбасу особливого статусу. У нас наближаються вибори, президентські і парламентські, якщо ці регіони не братимуть участь в голосуванні, тоді потрібно визнати їх якимось чином, або обрана влада не буде легітимною. Тому і потрібні ці закони, щоб була можливість провести вибори на решті території України.

Наслідки прийняття законопроектів

Є кілька сценаріїв. Зокрема, американський та західний, які можуть бути небезпечними для України. Є московський сценарій, згідно з яким затягуватимуть процес введення законопроекту. Поки існує проблема, Москва може маніпулювати нами, диктувати свої умови.

– Законотворці розділили норми про надання особливого статусу на два документи, щоб у першого законопроекту було більше шансів набрати голоси у Верховній Раді. В цьому питанні наша влада вчинила мудро.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE