Politerno > Україна і світ > “Батьківщина”: “Нинішнє засідання парламенту – це чорний день в історії держави” (Відео)

“Батьківщина”: “Нинішнє засідання парламенту – це чорний день в історії держави” (Відео)

  • 6 Жовтня, 2017
  • 1601 Переглядів
  • 0

Засідання парламенту 6 жовтня 2017 року увійде в історію України чорною сторінкою.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв на брифінгу в парламенті.

Політик висловив велике занепокоєння ухваленням закону про особливий статус територій Луганської та Донецької областей №7164.

«Цей законопроект фактично дозволяє пробачити всіх кримінальних злочинців, які вбивали людей під час загарбання Криму та Донецької та Луганської областей; бандформуванням дозволено створювати свою народну міліцію; суди і прокуратура призначаються органами так званого місцевого самоврядування тих територій, які є територіями частини Донецької та Луганської областей. Ці найжахливіші норми зі старого перекочували у новий закон, де їх пролонгували ще на рік», – пояснив Сергій Соболєв.

Він зазначив, що сьогоднішній день у Верховній Раді є трагічним і його можна поставити в один ряд із тими засіданнями, на яких відбувалось найгрубші порушення закону, зокрема, ухвалення Харківських угод та диктаторських законів 16 січня.

«Ця чергова змова підтверджує історичні паралелі з 2014 роком, коли такий закон було ухвалено змовою комуністів, Партії регіонів та частиною так званою демократичної опозиції, а зараз цей текст ухвалений знову Блоком Петра Порошенка, частиною фракції «Народний фронт», Опоблоком та групами, які представляють колишню Партію регіонів», – зазначив депутат.

Сергій Соболєв також зауважив: «Думаю, історія розставить свої крапки. Те, що сьогодні відбулося, – це чорна сторінка парламенту, адже за якимись неіснуючими угодами намагались приховати справжню сутність тих законопроектів, які сьогодні голосуються».

Представник фракції також обурився, що парламент відмовився розглядати альтернативний законопроект від «Батьківщини» №7163-3, в якому «відсутні згадки про Мінські домовленості, де не вказано про антиконституційне право президента видавати укази заднім числом або наперед щодо питання використання Збройних сил України, а також де є згадка про анексовану територію України – Автономну Республіку Крим».

За словами першого заступника Голови фракції, «Батьківщина» також передбачила у цьому законопроекті заборону торгівлі на крові.

Окрім того, Сергій Соболєв повідомив про перший встановлений факт фальсифікації рішення правового комітету ВРУ щодо судової реформи, коли в Кримінально-процесуальний кодекс було внесено поправку депутата Андрія Лозового від Радикальної партії, якою виводиться з-під відповідальності всі найтяжчі злочини, включаючи злочини Майдану: «Для того, щоб приховати сутність цієї правки, комітет сфальсифікував своє рішення і на підпис голови ВР пішов документ, в якому ця правка була виправлена».

«Ми вимагаємо провести розслідування фальсифікації цього безпрецедентного факту», – заявив парламентар та додав, що такі речі ганьблять парламент.

Як відомо, «Батьківщина» виступила категорично проти пролонгації деяких статей президентського законопроекту «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей» (№7164), які узаконюють російських окупантів на цих територіях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE