Politerno > Україна і світ > Про димові шашки у Раді: Якщо ми це толеруватимемо, наступного разу стрілятимуть, – Ганна Гопко (Відео)

Про димові шашки у Раді: Якщо ми це толеруватимемо, наступного разу стрілятимуть, – Ганна Гопко (Відео)

  • 8 Жовтня, 2017
  • 1569 Переглядів
  • 0

Форми протесту можуть бути різними, але якщо починається із димових шашок, наступного разу хтось почне стріляти.

Про це на телеканалі ZIK заявила народний депутат України Ганна Гопко.

Нагадаємо, у ВРУ під час голосування за законопроект щодо реінтеграції Донбасу народний депутат Юрій Левченко кинув димову шашку в залі засідання. Нардеп Андрій Тетерук підняв її і виніс із зали.

Ганна Гопко наголосила, що вона проти будь-якого насилля і виступає за цивілізовані форми протесту. Як приклад нардеп навела події на Майдані, учасницею яких була, і розповіла про креативні форми протестних акцій, як-от, з використанням гри на піаніно.

“Форми протесту можуть бути різними, але якщо ми починаємо з димових шашок проти своїх колег, наступного разу ми спробуємо провести якихось озброєних людей. Наступного разу, якщо ми це толеруватимемо, хтось почне стріляти і скаже: я ж захищаю національні інтереси, вбиваючи тих людей, які їм шкодять”, – зазначила гостя програми.

На її думку, слід навчитися відповідно ставитися до такої інституції як парламент і не толерувати агресію та дикі методи, бо це має властивість набирати масштаби.

Народний депутат України (“Батьківщина”) Олексій Рябчин наголосив, що він проти того, щоб український парламент перетворювався у факсиміле Банкової: “От що треба – клац, пішло. Це не потрібно. Потрібен діалог”.

Гість програми припустив, що якщо обранці зібралися б, щоб поспілкуватися та включити низку моментів, то за умови діалогу весь парламент проголосував би за законопроект.

Що ж до етики поведінки обранців, Олексій Рябчин зауважив, що її визначає “місце сидіння”. Так, з його слів, у попередніх скликаннях Ірина Геращенко боролася із кнопкодавством, блокувала трибуну, а от нині кнопкодавство толерується.

“Пан Парубій дві шашки кидав, коли були Харківські угоди, а зараз він цькує пана Левченка, хоча я ні в тому, ні в тому випадку не вважаю, що так треба робити. Однак коли ти був в опозиції і використовував всі свої методи для того, щоб впливати на тих, хто при владі і роблять ганебні вчинки відносно власних переконань, це нормальні були методи”, – каже Олексій Рябчин.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE