Politerno > Україна і світ > “Автомайдан” попередив нардепів про відповідальність

“Автомайдан” попередив нардепів про відповідальність

  • 18 Жовтня, 2017
  • 1453 Переглядів
  • 0

Заява Автомайдану щодо акції за велику політичну реформу, яка продовжиться завтра, 19-го жовтня, під стінами Верховної Ради.

Вчора, 17-го жовтня, тисячі людей вимагали біля парламенту в столиці та обласних рад у регіонах прийняти від народних депутатів три законопроекти: щодо впровадження виборчої системи на пропорційній основі з відкритими регіональними списками (без корупційної мажоритарки), зняття депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду. В результаті даної акції ми домоглися того, що законопроекти про зміни виборчого законодавства та скасування депутатського імунітету поставлять на голосування у Верховній Раді завтра, 19-го жовтня. Все ще лишається “підвішеним у повітрі” проект закону про створення антикорупційного суду, адже його, за рекомендацією Венеційської комісії, має подати до Верховної Ради Президент Порошенко. Сподіваємося, що в найближчі дні він також з’явиться у стінах парламенту.

У свою чергу ми хочемо застерегти народних депутатів від необдуманого кроку, яким може бути завтрашнє ігнорування ними розгляду законопроектів про новий виборчий закон та зняття депутатської недоторканності, прийняття яких в нашій країні вже давно назріло й перезріло!

У разі, якщо голосування по даним законопроектам народними депутатами будуть завтра провалені, ми розпочнемо серію безстрокових акцій протесту, які проводитимемо біля помешкань тих нардепів, що саботують прийняття цих доленосних рішень для майбутнього нашої країни! Приїдемо до кожного! Потім без образ.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE