Politerno > Україна і світ > У Порошенка пояснили, з ким він готовий зустрічатись, а з ким ні (Відео)

У Порошенка пояснили, з ким він готовий зустрічатись, а з ким ні (Відео)

  • 18 Жовтня, 2017
  • 1696 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко відмовився зустрітися з народними депутатами, представниками великої політичної реформи.

Про це повідомили народні депутати Мустафа Найєм та Сергій Лещенко у Facebook.

“Група депутатів прийшла в адміністрацію президента для зустрічі з Порошенком. Адміністрація відмовилася прийняти групу депутатів у повному складі: Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Юрій Дерев‘янко, Юрій Левченко і я”, – написав Лещенко.

Перший заступник глави АП Віталій Ковальчук повідомив, що в АП готові прийняти лише трьох депутатів – без Левченка і Дерев‘янка.

“Ми не вважаємо можливим брати участь в такій зустрічі без колег”, – підсумував він.

Минуло понад півтори доби з початку акції під Верховною радою. На даний момент є розуміння, як будуть виконуватися дві з трьох наших вимог – парламент проголосує за законопроекти про недоторканність і розглядати закони про виборчу систему.

Але до сих пір немає жодної відповіді щодо третьої вимоги – закону про антикорупційні суди. Зараз це прерогатива президента – м’яч повністю на його боці. У парламенті зареєстрований відповідний законопроект з позитивним висновком Венеціанської комісії, в якому підкреслюється, що цей закон повинен внести президент.

Як повідомлялося, 18 жовтня Найєм заявив, що він та ще кілька народних депутатів мають намір піти в середу ввечері до президента і дізнатися у нього терміни подачі законопроекту про створення Антикорупційного суду до Верховної Ради.

Пізніше в Адміністрації президента підтвердили, що Петро Порошенко мав намір зустрітися з народним депутатом від БПП Мустафою Найємом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE