Politerno > Україна і світ > Про справжні причини конфлікту Коханівського і Рема-Качмали (Фото)

Про справжні причини конфлікту Коханівського і Рема-Качмали (Фото)

  • 24 Жовтня, 2017
  • 1959 Переглядів
  • 0

Будівля на Обухівській, 60 через яку виник конфлікт Коханівського і Качмали

Як повідомлялось, 21 жовтня, у Києві, поблизу станції метро “Академмістечко”, поліція затримала командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського.

За версією соратників Коханівського, озвученої помічницею його друга – нардепа Ігоря Мосійчука – Тетяною Близнюк, в суботу вони відзначали дев’ять днів після смерті бойового побратима з позивним Фізрук.

Поминки проходили в будівлі на Обухівській, 60, де він проживав (це заарештований в рамках кримінального провадження будинок, який приписують екс-віце-прем’єру Сергію Арбузову, в ньому напівлегально проживають переселенці з Донбасу і АТО-шники з різних батальйонів).

За словами Близнюк, близько 17-ої години Микола Коханівський, його дружина Катя, подруга Туся з чоловіком йшли пішки на метро “Академмістечко”.

“По дорозі на них напали ті типи, які періодично нападають на гуртожиток, щоб вижити звідти переселенців. Вже не раз писала за ці баталії. Отже, мені подзвонили, що напали щонайменше четверо, решта стояли неподалік. Бризнули балончиком Каті в очі після чого почали забивати Миколу”, – розповідає свою версію соратниця Мосійчука.

Рем-Качмала, в свою чергу, стверджує, що причиною бійки стала дискусія про війну.

Один з учасників конфлікту Руслан Качмала – позивний Рем

“Суперечка стався через конфлікт щодо бійця, якого я витягнув з метеовишки в Донецькому аеропорту. Коханівський розпускає чутки, що мені було там страшно і я себе не проявив, як боєць. Я підійшов сказати, що він не робить добре. Коханівський не захотів розмовляти на камеру. Хоча відео мій товариш продовжив знімати. Після цього, я попросив його не судити, тому що він в ДАПі на метеовишці ніколи не був. Після цих слів він напав на мене. Спочатку витягнув ніж, я його відбив. Після цього Микола дістав пістолет”, – розповів Качмала в комментарі “Громадському Радіо”.

За версією джерел “Страна.ua” в правоохоронних органах, обидві сторони про цей конфлікт лукавлять.

Насправді між Миколою Коханівським і Русланом Качмалой виникли неприязні стосунки ще в червні цього року на тлі розборок навколо будівлі на вулиці Обухівській, 60 в Києві. Коханівський зі своїм батальйоном незаконно заселився в цю будівлю, яка за деякими даними раніше належала структурам, близьким до екс-віце-прем’єра Сергію Арбузову.

Його ринкова вартість понад 10 млн. грн. Тому на такий ласий шматок не могли не звернути уваги і інші. Зокрема, люди, що служили в батальйоні “Одін”. Повзуче віджимання почалося після 30 червня цього року, коли бійці “Одіна” захотіли зайняти поверх, де квартирував ОУН.

Раніше вони поділили цей будинок між собою і сварилися тільки через оплату рахунків за електроенергію. На першому поверсі жили 18 переселенців, два бійця “ОУН”, глава прес-центру ОУН, військовий волонтер і мати ще двох бійців. 2-й і 3-й поверхи були зайняті бійцями підрозділу “Одін”. Всі вони заселилися самовільно в порожній будинок, який приписують Арбузову, з початку лютого 2015 року, коли нерухомість була заарештована.

Усередині гуртожитку на Обухівській через який виник конфлікт

При цьому 16 переселенців навіть зареєструвалися за цією адресою. Однак пізніше кожна сторона і ОУН, і “Одін” захотіла віджати всю будівлю і справа набула жорсткого оберту. На першому поверсі будівлі на Обухівській, 60, де загарбники з добробата ОУН зробили ремонт, вирішили зробити тренувальну базу бійці “Одіна”. Як кажуть джерела в прокуратурі, Коханівський в цій боротьбі за будівлю був лише виконавцем волі своїх покровителів з Радикальної партії. Не даремно він почав кликати на допомогу друзів нардепів: Ігоря Мосійчука, Дмитра Лінька, Андрія Лозового.

“Я вже попередив Ляшка…”.

За версією сторони Коханівського, Рем і інші бійці “Одіна” діяли не одні, а під прикриттям проекту Іллі Киви “Безпека життя”. А з огляду на тісні зв’язки Киви з главою МВС Арсеном Аваковим – то, виходить, і під прикриттям впливового міністра. Сам Ілля Кива в коментарі “Страні” заперечує будь-який зв’язок з цим конфліктом.

“Руслан Качмала – це соратник Мосійчука, – говорить Кива. Вони знають один одного більше 10-ти років. Він не з організації “Безпека життя”. Руслан – відставник Національної гвардії, ветеран АТО. Служив в “Азові”, раніше разом з Мосійчуком був членом організації “Патріоти України”, якою керував Білецький. Мене в цій організації ніколи не було. Чому Мосійчук так втручається в ці конфлікти? Тому що успішно використовує в своїх рейдерських захопленнях і платних мітингах Коханівського. І тепер завдання Мосійчука як брудного популіста-корупціонера, облити лайном опонентів, або можливих політичних суперників. Я вже повідомив Ляшко, що ця брудна гра не пройде безслідно”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE