Politerno > Україна і світ > Курт Волкер заявив, що гуманітарні місії ООН в Україні фінансуються лише на одну десяту

Курт Волкер заявив, що гуманітарні місії ООН в Україні фінансуються лише на одну десяту

  • 26 Жовтня, 2017
  • 1495 Переглядів
  • 0

Спецпредставник Державного департаменту (МЗС) США по Україні Курт Волкер повідомив про недофінансування гуманітарних місій ООН в Україні, спрямованих на подолання наслідків збройного конфлікту.

Про це він написав у Twitter-мікроблозі.

“Україна знаходиться на 9-му місці в світі за кількістю переміщених осіб”, – написав Волкер, пославшись при цьому на доповідь аналітичного центру Atlantic Council (“Атлантичної ради”) про вимушених переселенців.

На його думку, з огляду на таку ситуацію, донори ООН забезпечили вкрай недостатнє фінансування за програмами гуманітарної підтримки для полегшення цієї ситуації в Україні.

“У 2017 році ООН отримало 11,5% від того, що потрібно для проведення гуманітарних операцій в Україні”, – зазначив Волкер.

У доповіді “Атлантичної ради”, на яку посилається Волкер, зокрема, йдеться про те, що в Україні налічується майже 1,7 млн ​​внутрішньо переміщених осіб, передає кореспондент Укрінформу.

При цьому, за статистикою 2016 року, 51% з них становлять пенсіонери, 15% – діти, і 3,6% – люди з обмеженими можливостями. У зв’язку з цим документ містить заклик до міжнародного співтовариства збільшити допомогу для поліпшення гуманітарної ситуації.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE