Politerno > Україна і світ > Луценко каже, що акції Саакашвілі фінансувались Курченком з Москви

Луценко каже, що акції Саакашвілі фінансувались Курченком з Москви

  • 5 Грудня, 2017
  • 1657 Переглядів
  • 0

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у слідства є дані про передачу олігархом-утікачем Сергієм Курченком людям Михайла Саакашвілі 500 тисяч доларів. Він нібито вирішив спонсорувати лідера “Руху нових сил” в обмін на повернення активів, які втратив після втечі в Москву.

Про це Луценко повідомив на брифінгу у вівторок.

“Оприлюднюю 1 частину операції СБУ і Генеральної прокуратури по зриву плану реваншну пророкремлівських сил в Україні. Це стосується співпраці низки політиків, у першу чергу Міхеіла Саакашвілі, з членами злочинного угрупування Януковича, у першу чергу Сергія Курченка, за гроші яких Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акції протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні”, – сказав Луценко.

“Особа, наближена до Саакашвілі, а саме Северіон Дангадзе (координатор РНС у Київській області) за згоди Саакашвілі звернувся до Курченка, який переховується в Москві, з пропозицією фінансувати діяльність Саакашвілі в обмін на інтереси членів ОЗГ. Ми зафіксували отримання з російської сторони близько 0,5 млн доларів США. Приблизно половину суми вилучили в Дангадзе під контролем спецслужб”, – заявив генеральний прокурор.

Нагадаємо, Саакашвілі близько 08:00 піднявся на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності через обшук у квартирі, де він живе.

Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку пожежною драбиною виліз спецназ. Понад годину екс-президента Грузії на даху не спостерігалося.

Однак о 09:08 Саакашвілі з’явився на краю даху. Він заявив, що його хочуть затримати. Саакашвілі закликав своїх прихильників не дати цього зробити. О 09:19 силовики відтягнули Саакашвілі від краю даху.

Як повідомлялось, співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

На вулиці Трьохсвятительській в Києві, де стоїть заблокований автомобіль із затриманим Михайлом Саакашвілі, його прихильники почали зводитити барикади зі сміттєвих баків, гілок, дощок та інших підручних матеріалів.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме – отримання грошей від Сергія Курченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE