Politerno > Україна і світ > ЦВК Росії відмовилась реєструвати Навального, він оголосив бойкот виборів (Відео)

ЦВК Росії відмовилась реєструвати Навального, він оголосив бойкот виборів (Відео)

  • 25 Грудня, 2017
  • 1498 Переглядів
  • 0

Російський центрвиборчком відмовився реєструвати кандидатуру опозиціонера Олексія Навального на вибори президента Росії, той закликав до бойкоту виборців.

Про відмову Навальному у реєстрації повідомляє “Дождь”.

Відмову пояснили наявністю у Навального судимості.

“Робоча група підійшла до розгляду цих документів найретельнішим чином”, – сказав член ЦВК Борис Ебзеєв.

Він підкреслив, що 8 лютого 2017 року Навальний був засуджений Ленінським районним судом міста Кірова на п’ять років умовно.

“Злочин, який було інкриміновано Олексію Анатолійовичу Навальному (стаття 160 КК РФ), вважається тяжким. Тому ЦВК не може зареєструвати Навального кандидатом в президенти”, – підкреслив Ебзеєв.

Навальний у відповідь на таке рішення закликав виборців до бойкоту в заздалегідь записаному ролику, опублікованому на його сайті.

“Ми оголошуємо бойкот виборців. Процедура, в якій нам пропонують брати участь не є виборами. У ній беруть участь лише Путін і ті кандидати, яких він особисто оборав”, – заявив політик.

“Ми агітуємо проти виборів. Прийти на ділянку зараз – негідно і непристойно. Прийти на ділянку зараз – це проголосувати за обман і корупцію”, – наполягають у штабі політика.

Як повідомлялось, в Москві 24 грудня ініціативна група провела збори і висунула кандидатом на пост президента Росії Олексія Навального.

ЦВК Росії неодноразово попереджав, що Олексій Навальний не буде зареєстрований як кандидат через судимість – у 2013 році він був засуджений на 5 років умовно у справі “КировЛес”. Вирок був оскаржений в ЄСПЛ і скасований Верховним судом, але потім суд в Кірові знову призначив таке ж покарання.

Навальний вважає своє висунення законним.

Вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року – річницю анексії Криму Росією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE