Politerno > Україна і світ > Власенко щодо рішення арбітражу: “Коболєв, агов, а де слова подяки на адресу Юлії Тимошенко?”

Власенко щодо рішення арбітражу: “Коболєв, агов, а де слова подяки на адресу Юлії Тимошенко?”

  • 1 Березня, 2018
  • 2162 Переглядів
  • 0

НАК “Нафтогаз” виграв у “Газпрому” суперечку за транзитним контрактом, який був підписаний в Москві 19 січня 2009 року одночасно із контрактом купівлі-продажу газу на 10 років за принципом “бери або плати”.

Про це написав на своїй сторінці нардеп від “Батьківщини” Сергій Власенко, коментуючи рішення Стокгольмського арбітражу, згідно якого “Газпром” повинен компенсувати “Нафтогазу” 4,63 млрд доларів за недопоставку погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2.56 млрд доларів на користь “Нафтогазу”.

“”Нафтогаз” виграв у “Газпрому” спір за транзитним контрактом. Хочу нагадати всім, що цей контракт був підписаний в Москві 19 січня 2009 року РАЗОМ (одночасно) із контрактом купівлі-продажу газу і теж на 10 років і теж по формулі, і теж за принципом “бери або плати (качай або плати)”. Коболєв, агов, а де слова подяки на адресу Юлії Тимошенко?

P.s. Доречі і спір ПО (не всупереч, а ПО, тобто базуючись на) контракту купівлі-продажу газу, “Нафтогаз” теж виграв. Чи не так?”, – підкреслив народний обранець.

Як повідомлялось, 22 грудня минулого року Стокгольмський арбітраж ухвалив остаточне рішення щодо першого контракту – на постачання газу.

Юлія Тимошенко тоді зазначила, що Україна перемогла Росію у Стокгольмському арбітражному суді саме завдяки умовам газового контракту 2009 року.

Читайте також: Реабілітація газових контрактів Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE