Politerno > Україна і світ > Жданов пропіарився, закликавши нашу збірну з біатлону бойкотувати Кубок світу у Росії

Жданов пропіарився, закликавши нашу збірну з біатлону бойкотувати Кубок світу у Росії

  • 13 Березня, 2018
  • 1399 Переглядів
  • 0

Міністр молоді і спорту Ігор Жданов заявляє, що Федерації біатлону США, Канади та Чехії бойкотуватимуть етап Кубка світу у Росії, і українській збірній також варто це зробити.

Про це він написав у Facebook.

“Федерації біатлону США, Канади та Чехії заявили про бойкот етапу Кубка світу у Росії, Тюмені.”, – повідомив міністр.

Він висловив переконання, що і українська біатлонна спільнота повинна стати учасником цієї акції.

“Це позиція, як міністра та громадянина – я за бойкот. Думаю, що Федерація біатлону України прислухається до позиції міністра”, – написав Жданов.

Він також повідомив, що Міністерство молоді і спорту звертається до всіх міжнародних федерацій з проханням не призначати міжнародних спортивних змагань на території “держави-агресора та злісного порушника Всесвітнього антидопінгового кодексу”.

Як відомо, у збірній України з біатлону заявили, що у даному питанні є суто спортивна і політична складова.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак послався на наказ міністра спорту, згідно якого на офіційні змагання, що проводяться в Росії, але під егідою міжнародних федерацій, таких як чемпіонати світу і Європи, етапи Кубку світу і, в нашому випадку, Кубку IBU, українська команда може їхати.

“Але приймати запрошення на участь в комерційних змаганнях, не можемо. Я, як людина, яка відповідає за спорт, вважаю, що ми повинні їхати – заробляти як можна більш високі місця в загальному заліку, відстоювати національну квоту. Якщо ми не поїдемо, втратимо квоту – її забере та ж Росія””, – зазначив Бринзак.

У той же час він назвав причину через яку українська команда може не поїхати до Тюмені.

“Якщо на політичному рівні вирішать, що ми не повинні виступати в цих змаганнях – нехай міністерство приймає рішення, і ми його будемо зобов’язані виконати”, – сказав очільник українського біатлону.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE