Politerno > Україна і світ > НАБУ провело обшуки у директора фірми-підрядника проекту “Стіна” щодо розтрати понад 16 млн грн

НАБУ провело обшуки у директора фірми-підрядника проекту “Стіна” щодо розтрати понад 16 млн грн

  • 27 Березня, 2018
  • 1616 Переглядів
  • 0

Детективами НАБУ проведено обшук у екс-директора ТОВ “Укр Трейд Альянс”. Обшук відбувся у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо розтрати понад 16 млн грн під час реалізації проекту “Стіна”.

Про це стало відомо з рішенні Солом’янського райсуду Києва, яким накладено арешт на майно, що було тимчасово вилучено в ході обшуку.

У рішенні суду йдеться, що до схеми також входили Чернігівський облавтодор, ТОВ “Будцентр Витязь” і ТОВ “Агентство захисту інформації”, якими частина грошей перераховувалася ТОВ “Кіт-Трейд”. Яка у свою чергу переводила гроші на банківські рахунки ТОВ “Культекс”, ТОВ “Укр Трейд Альянс”, ТОВ “Глорі компані”, ТОВ “Квестор+” та ТОВ “Дайрес”.

Ці факти дали підставу для надання дозволу на обшук по місцю проживання колишнього керівника “Укр Трейд Альянс” Павла Шевченка. Детективи НАБУ виявили та вилучили декілька документів. Зокрема йдеться про договір із ТОВ “Аскона-Україна”.

Раніше ми повідомляли, що проект з інженерного облаштування кордону “Стіна”, широко анонсований у 2014 році тодішнім прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, вже коштував 680 мільйонів гривень. Гроші на будівництво укріплень розподілені за непрозорою процедурою, а серед отримувачів коштів – фірми-прокладки. Генеральних підрядників із будівництва “Стіни” ДПСУ обрала без конкурсних процедур у закритому режимі. У службі не змогли пояснити причини обрання нинішніх підрядників.

У липні 2017 року стало відомо, що протягом 2016-2017 років співробітники Держприкордонслужби та ряд приватних фірм незаконно привласнили та розтратили 100 млн грн під час будівництва інженерно-технічних споруд на кордоні з Росією (проект “Стіна”).

На початку серпня 2017 року Солом’янський райсуд Києва заарештував сімох підозрюваних у розтраті державних коштів, виділених так званого проекту “Стіна”.

Згодом стало відомо, кого саме з семи осіб було затримано в рамках розслідування справи про розтрату грошей, виділених на проект “Стіна”.

Читайте по темі: Невидима стіна: чому Україна досі не звела “Стіну” на кордоні з Росією

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE