Politerno > Україна і світ > У Німеччині “Інтерпол” затримав екс-нардепа Крючкова у справі на сотні мільйонів

У Німеччині “Інтерпол” затримав екс-нардепа Крючкова у справі на сотні мільйонів

  • 21 Квітня, 2018
  • 1340 Переглядів
  • 0

У Німеччині “Інтерпол” на вимогу Національного антикорупційного бюро затримав колишнього голову правління ПрАТ “Холдингова компанія “Энергосеть” Дмитра Крючкова.

Про затримання екс-депутата Верховної Ради “Обозревателю” стало відомо з власних джерел.

Нагадаємо, 23 лютого 2017 року “Інтерпол” оголосив Крючкова в міжнародний розшук.

Національне антикорупційне бюро підозрює Крючкова в розкраданні коштів “Запоріжжяобленерго” та ряду промислових підприємств Запорізької області під час підписання договорів про відступлення права вимоги боргу, що дозволяють “Энергосети” стягувати в свою користь промпідприємств заборгованість за поставлену електроенергію.

Влітку 2016 року НАБУ оголосило Крючкова в розшук як головного фігуранта корупційної схеми по виведенню коштів “Запоріжжяобленерго”.

Раніше за позовами НАБУ суди розірвали договори переуступки між “Энергосетью” і “Запоріжжяобленерго”. Ці договори призвели до збитків держави на 346 млн гривень. На 116 млн грн на банківських рахунках “Энергосети” накладено арешт.

Як відомо, розслідування привласнення майна компанії було розпочато НАБУ в січні 2016 року .

У листопаді 2017 року знімальна група програми “Схеми“ зафіксувала, як бізнесмен Леонід Крючков, брат підозрюваного у розкраданні коштів “Запоріжжяобленерго” Дмитра Крючкова, увечері 22 листопада відвідав Адміністрацію президента.

Коли журналісти поцікавились, з якою метою бізнесмен відвідує офіційну резиденцію президента, пояснювати Крючков не захотів. Лише коротко відповів: «З особистих питань”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE