Politerno > Україна і світ > Новини з ПАРЄ: Дебатів по Солсбері та виборам у Криму не буде, зате ухвалять резолюцію через корупційний скандал

Новини з ПАРЄ: Дебатів по Солсбері та виборам у Криму не буде, зате ухвалять резолюцію через корупційний скандал

  • 23 Квітня, 2018
  • 1350 Переглядів
  • 0

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи не рекомендувало до затвердження пропозицію про термінові дебати, запропоновану українськими, британськими та низкою інших депутатів.

Як повідомляє зі Страсбурга кореспондент ЄП, таке рішення було затверджене на засіданні Бюро в понеділок.

Пропонувалося винести на розгляд Асамблеї за терміновою процедурою питання про порушення принципів ПАРЄ з боку Російської Федерації, зокрема щодо втручання в Україні, Грузії, Молдові та нещодавно у Великій Британії, а також щодо підтримки дій сирійської влади, які суперечать міжнародному праву.

Документ був запропонований українськими депутатами, але також підтриманий низкою британців та представників інших країн.

На засіданні Бюро не знайшлося достатньої кількості голосів на підтримку цієї пропозиції. Водночас були підтримані окремі дебати щодо ситуації в Сирії.

“Бюро ПАРЄ голосами лівих і соціалістів відмовило у проведенні термінових дебатів на запит Великої Британії, України та інших на тему Солсбері, незаконних виборів у Криму і так далі. Це все на тлі корупційного скандалу в ПАРЄ з фактами хабарництва і неприхованого лобізму… Вочевидь, навіть цей скандал не допоміг деяким колегам відмовитися від дивно сталої проросійської позиції”, – написав з цього приводу Володимир Ар’єв.

Також, на поточній сесії Парламентська асамблея Ради Європи, буде ухвалено термінову резолюцію через корупційний скандал, який розгоряється в ПАРЄ після оприлюдненого в неділю звіту Зовнішньої слідчої групи.

Джерела ЄП повідомили, що члени Бюро (керівного органу) асамблеї із незначною перевагою – 13 голосів за, 10 проти – затвердили пропозицію про термінові дебати щодо звіту Зовнішньої слідчої групи.

Цей орган, утворений торік із авторитетних європейських колишніх суддів, розслідував звинувачення щодо підкупу окремих членів асамблеї.

В неділю зовнішня слідча група оприлюднила свій звіт, у  якому підтвердила системну корупцію в ПАРЄ. Ближчим часом Асамблея розгляне санкції щодо депутатів, щодо яких прозвучали звинувачення у корупції з боку Азербайджану.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE