Politerno > Україна і світ > Російський бізнес виступив проти законопроекту про контрсанкції

Російський бізнес виступив проти законопроекту про контрсанкції

  • 16 Травня, 2018
  • 1321 Переглядів
  • 0

“Російський союз промисловців і підприємців” виступив проти законопроекту, який передбачає кримінальну відповідальність за виконання санкцій іноземних держав на території Росії.

Про це повідомляє прес-служба союзу.

Члени правління союзу дійшли до висновку “про категоричну неприпустимість прийняття даного законопроекту”.

“Члени бюро правління відзначили, що законопроект суперечить політиці президента Російської Федерації щодо відмови від надмірної кримінальної відповідальності і створює додаткові умови для адміністративного тиску на бізнес”, – йдеться у заяві.

У союзі вважають, що передбачені законопроектом санкції є надмірними.

“Кримінальне законодавство не повинно передбачати санкцій проти осіб, в тому числі іноземних громадян, для яких виконання рішення іноземної держави, союзу іноземних держав або міжнародної організації про введення заходів обмежувального характеру є обов’язковим, а невиконання такого рішення веде до застосування санкцій у відношенні таких осіб вже відповідно до права відповідних іноземних держав”, – наголошують у російському союзі промисловців і підприємців.

Крім того, у союзі додають, що примушування російських підприємств, зокрема і з державною участю, до вчинення дій, які суперечать санкціям США і ЄС, може призвести до поширення на ці підприємства вторинних санкцій. Це обмежить їхні можливості працювати на глобальному ринку і погіршить російську економіку.

Також у союзі вважають неприпустимою кримінальну відповідальність стосовно громадян РФ за сприяння у встановленні антиросійських санкцій, бо “вона поширюється і на підприємців, які сумлінно розкривають інформацію про свою діяльність та взаємовідносини з партнерами”.

“Введення кримінальної відповідальності за передачу відомостей, які могли привести до введення заходів обмежувального характеру стосовно російських приватних і публічних суб’єктів, є необгрунтованим і надмірним, а також створює невизначеність для російських громадян через ризик кримінальної відповідальності за передачу відомостей, які навіть не обов’язково привели до введення заходів обмежувального характеру”, – пояснюють у союзі підприємців.

Його представники наголосили, що відповідний законопроект створює ризики необґрунтованого кримінального переслідування громадян РФ та іноземних громадян, обмеження взаємодії з іноземними інвесторами, зниження зацікавленості в інвестиціях в Росію у іноземних компаній і погіршення ділового клімату.

Раніше у Держдумі РФ підготували законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність до чотирьох років позбавлення волі за виконання санкцій іноземних держав на території РФ, а також за сприяння у встановленні антиросійських санкцій.

Держдума ухвалила його у першому читанні.

Читайте також: США запроваджують санкції проти оборонних структур Росії та Китаю

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE