Politerno > Україна і світ > На нардепа, який засвітився в афері з неякісною оливою для танків, внесли подання за перешкоджання роботі журналістів

На нардепа, який засвітився в афері з неякісною оливою для танків, внесли подання за перешкоджання роботі журналістів

  • 18 Травня, 2018
  • 1903 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Олександра Пономарьова.

Про це повідомляє прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

Зазначається, що це той народний обранець, який у приміщенні Верховної Ради України перешкоджав роботі журналістів інтернет-видань “Цензор.нет” та “Каменярі-інфо”

“Своїми умисними діями Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.171 КК України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності”,
– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що факт вчинення народним депутатом Олександром Пономарьовим кримінального правопорушення достатньо повно підтверджується законно зібраними у кримінальному провадженні доказами.

Кримінальне провадження розслідувалося ГУ СБУ в м.Києві та області, а прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво.

Подання вже зареєстроване в апараті Верховної Ради України.

Зазначимо, що мова йде про інцидент, коли в кулуарах Верховної Ради Пономарьов вихопив у двох кореспондентів мобільні телефони. Трапилося це під час того, коли журналісти намагалися зняти на відео емоційну розмову політика із колегою – нардепом від “Батьківщини” Сергієм Соболєвим.

Раніше перший заступник керівника фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв, виступаючи на пленарному засіданні Верховної Ради заявив, що його фракція вимагає від СБУ, Генеральної прокуратури та НАБУ надати парламенту інформацію про свідоме завдання шкоди обороноздатності країни з боку компанії-постачальника моторної оливи для танків, власником якої є чинний народний депутат.

Згодом нардеп з групи “Воля народу” Олександр Пономарьов заперечив, що його компанія разом із російськими спецслужбами постачала неякісне мастило для військової техніки Збройних сил.

Як повідомлялось, 15 травня генпрокурор Юрій Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Сергія Дунаєва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE