Politerno > Україна і світ > Поліція назвала кілька версій нападу із різаниною на Стерненка

Поліція назвала кілька версій нападу із різаниною на Стерненка

  • 25 Травня, 2018
  • 1451 Переглядів
  • 0

Правоохоронці розглядають кілька версій події вечора 24 травня, коли екс-лідер одеського осередку “Правого сектора” Сергій Стерненко вбив чоловіка, який напав на нього, – від побутового конфлікту до замовного нападу.

Про це УП повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

“Під час досудового розслідування будуть відпрацьовуватися усі без винятку версії. Зокрема, обов’язково буде враховано і ту обставину, що цей інцидент з громадським активістом – вже не перший. Серед інших версій – хуліганські мотиви, корисливі мотиви, побутовий конфлікт чи якісь інші. Також буде розглядатися і та, що напад на громадянина Стерненка міг бути спланованим і замовним”, – сказав Тракало.

Він додав, що про остаточну версію “чітко можна буде говорити після дослідження усіх обставин і хронології цієї події”.

“Наразі слідчі вже звернулися до суду для отримання ухвали на проведення низки експертиз. Зокрема, дактилоскопічної, молекулярно-генетичної та інших”, – сказав Тракало.

Також, за його словами, уже відбулося опізнання рідними загиблого.

Правоохоронці опитують очевидців події з метою встановити хронологію того, що сталося.

Тракало пояснив, що відкрите раніше провадження за статтею “умисне вбивство” можуть перекваліфікувати або закрити.

“Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 – умисне вбивство.  Відкриття провадження за цією статтею в даному випадку є обов’язковим, оскільки маємо факт смерті людини. Пізніше провадження може бути закрите, може бути перекваліфіковане, може далі розслідуватися – усе залежатиме від того, які обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування”, – сказав Тракало.

Також можуть перекваліфікувати і провадження за ч. 1 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 1 ст. 122 ККУ (умисне середньої тяжкості ушкодження).

“Це – попередня правова кваліфікація, яка є обов’язковою. Остаточні висновки можна буде робити лише після встановлення усіх фактів та обставин цього кримінального правопорушення, опитування свідків, проведення необхідних експертиз, а також дослідження відеозаписів з камер спостереження”, – сказав Тракало.

Він запевнив, що “розслідування буде проведено відкрито, прозоро”, а громадськість оперативно інформуватимуть про всі нові обставини у справі.

У соцмережах повідомляли, що нападником, який загинув, був 25-річний Іван Кузнєцов. З даними різних юзерів, у нього залишилося двоє або троє дітей. Нападник, який отримав поранення – Олександр Ісайкл, 1988 року народження.

Джерела “Української правди” у правоохоронних органах підтвердили, що загиблий Іван Кузнєцов, а поранений Олександр Ісайкл.

Як повідомлялося, увечері 24 травня двоє невідомих скоїли замах на екс-керівника одеського “Правого сектора” Сергія Стерненка. Зазначалося, що чоловіки були озброєні холодною зброєю.

Стерненко заявив, що під час зіткнення отримав ножове поранення у руку.

Один з нападників утік, інший – отримав від Стерненка смертельний удар ножем у живіт.

Поліція розслідує убивство нападника на Стерненка як умисне.

Це вже був третій напад на Стерненка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE