Politerno > Україна і світ > Група “Рейтинг” також засвідчує лідерство Тимошенко та її партії

Група “Рейтинг” також засвідчує лідерство Тимошенко та її партії

  • 26 Червня, 2018
  • 3124 Переглядів
  • 0

За даними опитувань, лідером президентського рейтингу залишається Тимошенко, за яку готові проголосувати 15,9% тих, хто візьме участь у голосуванні та вже визначився із вибором.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.

За лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка готові віддати свої голоси 11,7%.

На третьому місці серед уподобань українців, котрі готові йти на вибори, співголова партії “Опозиційний блок” Юрій Бойко, за якого не проти проголосувати 10,5% опитаних.

Крім того, за Володимира Зеленського проголосували б 9,3% громадян, які взяли участь у дослідженні і готові йти на вибори, за Святослава Вакарчука, Олега Ляшка та Петра Порошенка – по 8,6%.

У той же час Вадиму Рабіновичу віддали би свої голоси 7,6% опитаних, Андрія Садового – 3,4%, Олега Тягнибока – 2,8%, Валентина Наливайченка – 2,0%, Романа Безсмертного – 1,4%, Сергія Таруту – 1,1%, Арсенія Яценюка – 1,1%.

Соціологи повідомляють, що у рейтингу “другого вибору” лідерські позиції займають Анатолій Гриценко, за якого, як альтернативу основному фаворитові, готові віддати свої голоси 7,5% виборців, Зеленський – 6,3%, Вакарчук – 6,0%, Рабінович – 5,7%, Тимошенко 5,3%.

При цьому серед усіх опитанних за Тимошенко проголосували би 10,3%, Гриценка – 7,4%, Бойка – 6,9%, Зеленського 6,2%, Вакарчука – 5,9%, Ляшка – 5,8% ,Порошенка – 5,3%, Рабіновича – 5,2%.

У той же час за іншого кандидата проголосували б 7,4% опитаних з тих, хто визначився.

Не змогли відповісти, за кого голосували би, 16,5% громадян.

І ще 16,6% взагалі нехочуть йти на вибори.

Якщо б вибори до Верховної Ради проходили найближчим часом, то на них пішли би 68% громадян, при цьому жодній з партій вони не віддали більше 17% голосів.

21% респондентів не прийшли б на дільниці, а 11% не змогли відповісти на це питання.

Згідно з опитуванням, партійний рейтинг очолює Батьківщина, яку готові підтримати 17% тих, хто має намір прийти на вибори і визначився.

Другу позицію поділяють Опозиційний блок, Громадянська позиція та партія “Слуга народу”, за які готові проголосувати близько 10,5%.

За партію “За життя” мають намір віддати голоси – 9,6%, Радикальну партію – 8,2%, БПП Солідарність – 7,4%, Самопоміч – 5,1%, ВО Свобода – 3,8%.

Рейтинг інших партій – менше 2%.

За даними опитування, антирейтинг президентський уподобань українців очолює діючий президент Петро Порошенко: 51,7% респондентів не проголосували б за нього у жодному випадку.

За Яценюка не голосували б 30% опитаних, Ляшка – 23,8%,Бойка – 23%, Тимошенко – 20,8%, Рабіновича – 16,0%, Тягнибока – 14,7%.

Опитування проводилось 14-24 червня, серед 2500 повнолітніх українців. Допустима похибка – не більше 2%.

Раніше повідомлялося, що 68% громадян планують взяти участь у виборах президента України, але рейтинг основних потенційних кандидатів доволі невисокий.

Чергові вибори президента України мають відбутися навесні 2019 року.

Як свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, серед українців, які визначилися зі своїми політичними уподобаннями, 21,6% на виборах Верховної Ради готові проголосувати за партію “Батьківщина” Юлії Тимошенко, 15,9% – за “Громадянську позицію” Анатолія Гриценка.

За даними КМІСу, якби вибори президента відбувалися в середині червня 2018 року і в них не брали участі Святослав Вакарчук і Володимир Зеленський, то в першому турі більше голосів, ніж інші кандидати (серед кандидатів у списку, переданих респонденту), отримала б Юлія Тимошенко (22,8% серед тих, хто збирається голосувати і визначився).

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE