Politerno > Україна і світ > САП і НАБУ ділять між собою зони впливу – Вадим Івченко

САП і НАБУ ділять між собою зони впливу – Вадим Івченко

  • 18 Липня, 2018
  • 1299 Переглядів
  • 0

Антикорупційні органи замість плідної роботи ділять між собою монополію на ухвалення рішень та зони впливу.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» наголосив народний депутат фракції «Батьківщина» Вадим Івченко, обговорюючи конфліктну ситуацію, яка відбувається між САП та НАБУ.

«Команда президента Порошенка, усвідомлюючи те, що вони є першими фігурантами відповідних кримінальних проваджень, розпочали політизацію всього процесу. СБУ сьогодні вже повністю підконтрольне президенту, Генеральну прокуратору очолює кум президента. Залишилось взяти під контроль ще й антикорупційні органи, які займаються топ-чиновниками. Тому цю ситуацію можливо розцінювати винятково як боротьбу за монополію на ухвалення рішень», – зазначив він.

Читайте також: Підвищенням цін на газ влада оббирає українців і збагачує газових олігархів – Вадим Івченко

Також парламентарій прокоментував інформацію щодо зустрічі Артема Ситника з президентом.

«Мені не зрозуміло, чому Ситник зустрічається з президентом вночі в його будинку. Отже, це не можна вважати робочою зустріччю. Не кажучи вже про те, що в цей час у будинку перебуває й особа з фракції БПП, яка, за повідомленням різних ЗМІ, є куратором правоохоронної та судової системи від президента. Про які незалежні антикорупційні органи можна після цього говорити?» – обурюється Івченко.

Політик наголосив, що вся ця ситуація не тільки шкодить роботі двох антикорупційних органів, формує негативний імідж країни для наших закордонних партнерів, але й дає підставу для сумнівів у їх подальшій прозорій роботі.

«Подібні події відбуваються саме перед початком старту передвиборчої президентської кампанії, до того ж Рада так і не змогла переобрати членів ЦВК. Усе це дає підставу стверджувати, що ці вибори можуть стати однією з найбрудніших виборчих кампаній у країні. Вже сьогодні ми можемо констатувати небувалий тиск на опозицію та на її представників в областях та районах», – підсумував Вадим Івченко.

Читайте також: До будівлі НАБУ увірвалися провокатори, а під САП облили зеленкою Шабуніна (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE