Politerno > Україна і світ > Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі – Bloomberg

Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі – Bloomberg

  • 20 Липня, 2018
  • 1403 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін запропонував президенту США Дональду Трампу провести референдум у невизнаних “ЛНР” і “ДНР” про статус територій.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на двох учасників закритої наради президента РФ з послами МЗС розповів.

За даними агентства, Путін дав час Трампу обдумати цей план, перед тим, як повідомляти про нього публічно.

Прес-секретар президента РФ відмовився коментувати інформацію, заявивши, що “щодо Донбасу обговорюались деякі нові ідеї, вони будуть опрацьовуватися”.

Агентство підкреслює, що пропозиція Путіна передбачає проведення голосування під міжнародним патронатом жителями підконтрольних РФ територій щодо їх статусу.

“У той час, як Путін подає пропозицію щодо України як знак того, що він хоче привести чотирирічну кризу до кінця, Трампу буде важко “продати” референдум Україні та її прихильникам у Європі”, – йдеться у статті.

19 липня Трамп у Twitter написав, що зустріч із Путіним була “дуже успішною”, а серед тем обговорення, за його словами, була й Україна, проте він надав деталей.

Як повідомлялось, у травні 2014 року проросійські бойовики провели у Донецькій та Луганській областях референдум про статус територій. Він проходив у напруженій обстановці на територіях, захоплених озброєними людьми.

Ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко заявляв, що 11 травня 2014 року в Донецькій області України було проведено “референдум про незалежність”, на який прийшли нібито аж 75% мешканців регіону – і 90% із них, за словами сепаратиста, висловилися за “суверенітет Донбасу”.

На Донбасі намагалися повторити досвід Криму, який Росія “приєднала” до себе на підставах незаконного “референдуму” про нібито незалежність.

Україна не визнає псевдореферендум.

Читайте також: Трамп каже, що обмовився у Гельсінкі і Росія могла втрутитися у вибори США

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE