Politerno > Україна і світ > У САП прокоментували закриття справи проти Дзензерського щодо “забутих” 4 мільярдів

У САП прокоментували закриття справи проти Дзензерського щодо “забутих” 4 мільярдів

  • 27 Липня, 2018
  • 1544 Переглядів
  • 0

Спеціальна антикорупційна прокуратура вважає, що нардеп від “Народного фронту” Денис Дзензерський не мав декларувати договори поруки на 4 мільярда гривень.

Таким чином у САП прокоментували  закриття кримінального провадження про декларування нардепом недостовірної інформації.

“В ході розслідування встановлено, що на час початку електронного декларування стосовно депутата було постановлено ряд судових рішень… про стягнення з нього як з поручителя, заборгованості, що сягала близько 4 млрд. грн”, – йдеться в заяві.

Водночас, у прокуратурі кажуть, що законодавство не говорить, що договір поруки  є підставою виникнення фінансових зобов’язань, які підлягають декларуванню.

Через це генпрокурор Юрій Луценко не підтримав подання на зняття недоторканності  з Дзензерського.

“У ході подальшого розслідування народним депутатом… ініціативно надано пояснення та висновок науковців Національної академії правових наук України, згідно з яким договір поруки не є підставою виникнення фінансового зобов’язання”, – пояснюють в САП.

Відомство стверджує, що до експертів звертались також і детективи НАБУ і нібито отримали такий самий висновок.

“Обвинувачення не може ґрунтуватися на припущеннях, усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь”, – наполягають в антикорупційній прокуратурі.

Як повідомлялось, що прокурор САП закрив кримінальне провадження щодо Дзензерського. В НАБУ стверджують, що усунули недоліки в поданні на зняття недоторканності з нардепа.

У липні 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла на погодження генпрокурора подання про зняття недоторканності з Дениса Дзензерського.

В лютому 2018 року Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Національного антикорупційного бюро висновки за результатами перевірки декларацій нардепа за 2015 та 2016 роки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE