Politerno > Україна і світ > BBC: Манафорт у 2014 році співпрацював з майбутнім мером Києва Кличком

BBC: Манафорт у 2014 році співпрацював з майбутнім мером Києва Кличком

  • 31 Липня, 2018
  • 1373 Переглядів
  • 0

Колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт у 2014 році співпрацював з чинним мером Києва Віталієм Кличком.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на BBC, про це свідчать документи доказової бази проти політтехнолога, яку зібрав офіс американського спецпрокурора Роберта Мюллера.

Обвинувачення передало суду кілька сотень сторінок документів, частина з яких стосується “українського періоду” з 2005 по 2014 рік.

“За документами, через три місяці після розстрілів на Майдані Незалежності у 2014 році Пол Манафорт надіслав своєму помічнику Костянтину Килимнику велику презентацію та план реструктуризації Київської міської державної адміністрації. Вона призначалася для мера з ініціалами “V.K.” Тобто пан Манафорт міг консультувати Віталія Кличка й під час його передвиборчої кампанії, і вже на посаді мера”, – йдеться в повідомленні.

Сам Віталій Кличко, за інформацією BBC, заявив, що політтехнолог справді пропонував свої послуги, проте співпраця так і не відбулася.

За планом Манафорта, в столичній адміністрації мали працювати дві команди: політтехнолога та самого мера.

Першими кроками мера мали бути: робота з пресою, створення медіабази, встановлення відносин із власниками ключових ЗМІ, які будуть доносити тези мера VK.

Також у планах – підготовка меседжів та виступів мера, створення для нього “військової кімнати”, кампанія в соцмережах, блогінг та інше.

Друга фаза плану охоплювала період із 26 травня по 21 червня. Вона містила прес-конференції, дзвінки європейським лідерам та графік подій, роботу з мережами.

Манафорт також пропонував меру Києва такі ініціативи:

– 100% повернення податку на дохід, сплачений у Києві, до міського бюджету,
– посилення штрафів за порушення правил паркування,
– підпорядкування голів райадміністрацій столиці меру,
– провести аудит комунальних підприємств,
– звільнити і відремонтувати будівлю мерії,
– міськраду перенести в один з офісних центрів або розмістити її в одній з райадміністрацій.

Також політтехнолог пропонував чітко розділити повноваження між департаментами з боротьби з корупцією, зменшити бюрократичні процедури, об’єднати посади мера та керівника КМДА та зменшити кількість заступників.

У коментарі Віталій Кличко визнав, що у 2014 році компанія Манафорта справді пропонувала свої консультаційні послуги.

“Оскільки прізвище Манафорта було відоме в цій сфері, розмови з ними велися. Вони тоді підготували деякі презентаційні – тестові речі”, – сказав мер Києва.

За його словами, в цих пропозиціях були загальні моменти, “нічого такого архінового, чого ми не знали”.

“Тому, можна сказати, що співпраця, яка пропонувалася, закінчилася так і не розпочавшись”, – підсумував Кличко.

Нагадаємо, проти Манафорта висунуто обвинувачення в банківських і податкових махінаціях з метою приховати мільйон доларів, отриманих від уряду Віктора Януковича.

69-річний Манафорт перебуває під вартою, після того як прокурорам вдалося довести, що він намагався вплинути на свідків у його справі.

Крім Вірджинії, його також чекає суд у Вашингтоні. Там його звинувачують у тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, працюючи на закордонний уряд.

Пол Манафорт заперечує всі обвинувачення.

Читайте також: Манафорт заробив в Україні більше 60 млн доларів – Мюллер

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE