Politerno > Україна і світ > Бойовики нікого не випускають за межі ОРДО – Україна звернулася до представників ОБСЄ по допомогу

Бойовики нікого не випускають за межі ОРДО – Україна звернулася до представників ОБСЄ по допомогу

  • 1 Вересня, 2018
  • 1417 Переглядів
  • 0

На КПВВ в межах Донецької області рух громадян відбувається лише в напрямку тимчасово окупованої території, у зворотному напрямку руху громадян та транспорту немає.

Про це 1 вересня повідомили у Держприкордонслужбі України.

“Російсько-окупаційні війська здійснюють вибірковий пропуск лише в напрямку ТОТУ та повністю відмовляють у виїзді на територію підконтрольну українській владі”, – повідомили у ДПСУ, посилаючись на дані громадян, що прямували через лінію розмежування до тимчасово окупованої території України та повернулись на КПВВ.

За даними прикордонників, 1 вересня у КПВВ на в’їзд та виїзд перебувала така кількість транспортних засобів: “Майорське” – 0/0; “Мар’їнка” – 0/0; “Новотроїцьке” – 0/30; “Гнутове” – 0/10.

У Держприкордонслужбі зазначили також, що з 1 вересня усі КПВВ на лінії розмежування в районі проведення Операції об’єднаних сил здійснюють пропускні операції за осіннім графіком роботи.

“Пропуск осіб та транспортних засобів здійснюється з 7:00 до 18:30, зміна часового режиму пов’язана з безпековою складовою”, – зазначили у ДПСУ.

У свою чергу країнська сторона просить координаторів ОБСЄ у Тристоронній контактній групі у Мінську та гуманітарній підгрупі звернутися до представників ОРДО щодо розблокування роботи КПВВ на Донбасі.

Про це 1 вересня повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

“Отримала тривожну інформацію з окупваного Донбасу, йдуть масові затримки і арешти громадян, бойовики заблокували роботу усіх КПВВ, нікого не випускають з території окупації. … Це все тільки поглиблює глибоку гуманітарну кризу на окупованій території. КПВВ заблоковані саме 1 вересня, коли розпочався шкільний рік”, – зазначила Геращенко.

“Вже спрямувала листи на координаторів ОБСЄ в ТКГ і гуманітарній підгрупі Мартіна Сайдіка і Тоні Фріша з проханням негайно звернутися до представників ОРДО – розблокувати роботу КПВВ. Також я спрямувала листи до представництва МКЧХ в Україні з проханням негайно вимагати доступу до тюрем в окупованому Донбасі, де зараз масово катують людей”, – заявила представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ.

Геращенко наголосила, що відповідальність за безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі “несе країна-окупант – РФ”.

Як повідомлялось, 31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка внаслідок вибуху у центрі Донецька.

Також стало відомо, що вибуховий пристрій, від якого загинув ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко, був закладений в люстру або торшер в кафе “Сепар”.

Представник “оперативного командування ДНР” Едуард Басурін згодом уточнив, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев’ять – постраждали.

Через вбивство Захарченка в’їзд і виїзд із Донецька закрили. Представник омбудсмена України у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що через вбивство Захарченка “спецслужби” бойовиків ОРДО масово затримують людей на вулицях Донецька, а центр міста оточений озброєними бойовиками, які перевіряють документи і машини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE