Politerno > Тернопільщина > Громадськість Тернополя обговорювала основні вимоги до виборчої реформи

Громадськість Тернополя обговорювала основні вимоги до виборчої реформи

  • 5 Вересня, 2018
  • 1393 Переглядів
  • 0

Вчора, 4 вересня,  співорганізатори багатотисячної акції за виборчу реформу оголосили основні вимоги акції. Та розповіли чому так важливо, щоб депутати проголосували за нові правила.

“Виборчий кодекс уже прийняли в першому читані, зараз ми вимагаємо, щоб його прийняли у другому читані вцілому. Залишилось дуже мало часу, адже виборчі правила не можна міняти за рік до виборів – це світова практика. Тому важливо це зробити вже цієї осені. Є час до жовтня. Адже для якісного впровадження реформ потрібно, що розробити усю законодавчу документацію, навчити працівників виборчих дільниць та, щоб партії розібралися з тим, як балатуватися і просувати своїх кандидатів ”, – розповіла організатор прес-конференції Юлія Ковальчук.

Дівчина зазначила, що зараз останній шанс, щоб в країні щось змінилося. Адже виборча система, яка існує зараз була прийнята в інтересах Януковича та його партії.

“Ця виборча система, яка була прийнята за часів Януковича у 2011 році, коли у його партії був низький рейтинг. І вона дуже на руку зіграла Януковичу, бо його партія у 2012 році отримала в парламенті 187 місць. На мажоритарці перемагає той, хто просто скупляє голоси та округи ”, – каже Юлія.

Спікерами виступали члени партій, які обіцяють брати участь у багатотисячній акції та громадські активісти.

Нагадаємо, масштабна всеукраїнська акція за виборчу реформу відбудеться 6 вересня в Києві під стінами Верховної Ради за участі політиків та активістів з усієї України.

15 травня у Тернополі представники політичних партій Об’єднання “Самопоміч”, “Громадянська позиція”, “ДемАльянс”, “Сила людей”, “Українська галицька партія”, “Аргарна партія”, ВО «Свобода», “Рух нових сил”, разом із активістами ГО “CentreUA”, Коаліція ГО “Тернопільський центр реформ”, ГО “Автомайдан” закликали Парламент ухвалити в другому читанні та в цілому проекту Виборчого кодексу (№3112-1), що передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.

Джерело: Термінво

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE