Politerno > Україна і світ > На адмінкордоні з Кримом закривають 2 пункти пропуску через екологічну ситуацію

На адмінкордоні з Кримом закривають 2 пункти пропуску через екологічну ситуацію

  • 6 Вересня, 2018
  • 1415 Переглядів
  • 0

Контрольні пункти в’їзду-виїзду “Каланчак” і “Чаплинка” на адміністративному кордоні з анексованим Кримом тимчасово призупиняють свою роботу в зв’язку з екологічною ситуацією з кримським заводом “Титан”.

Про це повідомляє 6 вересня речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

“З метою збереження життя та здоров`я персоналу Держприкордонслужби та громадян, які проживають біля адмінмежі і слідують черкз КПВВ, в зв’язку з небезпечною екологічною ситуацією, яка склалася на заводі “Титан” на території тимчасово окупованого Криму прийнято рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду “Каланчак” та “Чаплинка” – пише він у Facebook.

Слободян оприлюднив фото, які підтверджують наявність невідомих домішок у повітрі.

Читайте також: МінТОТ: стан екології в анексованому Криму катастрофічний

Перетнути адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом можна буде лише через КПВВ “Чонгар”, який працює в штатному режимі.

Зазначається, що в тимчасово закритих КПВВ прикордонники продовжать нести службу, проте пропуск громадян та транспортних будуть здійснювати лише в екстрених випадках та у разі крайньої необхідності.

“Громадяни України з окупованого півострову, які будуть прагнути врятуватися від стихійного лиха на материковій Україні будуть оформлятися в спрощеному порядку”, – наголосив Слободян.

Як повідомлялося, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ “Чаплинка” зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу “Титан” у Армянську. Так званий “глава республіки” Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Пояснювали це тим, що в місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

В Міноборони заявили, що викид хімічних речовин стався через те, що військові РФ в Криму обстріляли відстійники титанового та содового заводів.

Читайте також: У Криму чекають на повернення України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE