Politerno > Україна і світ > З’явилося відео, як заступники Луценка намагалися отримати від Ставицького компромат на Найєма

З’явилося відео, як заступники Луценка намагалися отримати від Ставицького компромат на Найєма

  • 11 Вересня, 2018
  • 1425 Переглядів
  • 0

На таємній зустрічі в Ізраїлі екс-міністр енергетики Едуард Ставицький розповів заступникам генпрокурора про елітні квартири, якими нібито заволоділи і намагаються приховати народний депутат Мустафа Найєм і головний редактор “Української правди” Севгіль Мусаєва. У відповідь заступники Генпрокурора Анжела Стрижевська і Євген Єнін попросили екс-міністра надати додаткову інформацію з цього приводу.

Про це Слідство.Інфо дізналося з аудіозапису розмови таємної зустрічі Едуарда Ставицького з двома заступниками генпрокурора Стрижевською і Єніним в Ізраїлі. Зустріч відбулася 13 листопада 2016 і тривала близько години. На зустрічі людина з голосом схожим на голос екс-міністра, до якого присутні звертаються на ім’я Едуард.

В ході цієї розмови людина з голосом схожим на голос Едуарда Ставицького розповіла про квартири антикорупціонерів, які нібито розташовані в скандальному будинку за адресою вул. Івана Франка, 11. Саме за цією адресою придбав квартиру народний депутат України Сергій Лещенко. Купівля нардепом елітного житла викликала великий резонанс в суспільстві і привернула пильну увагу громадськості до походження статків антикорупціонера.

На записі чоловік, з голосом схожим на голос біглого міністра запевняє, що Лещенко не єдиний, хто має житло в цьому будинку.

“Так там же в них у всіх квартири. І у Найєма, і у цієї, у Севгіль – редактора головної “Української правди”. Просто у них на офшори оформлено, мені навіть хлопці скидали документи”, – розповів на записі Едуард Ставицький.

І Севгіль Мусаєва, і Мустафа Найєм заперечували, що у них є елітна нерухомість на Франка, 11.

“Я готовий подарувати будь-якій людині, починаючи від пана Ставицького, Стрижевської, пана Луценка і всім тим, хто працює проти нас, будь-яку квартиру, яка записана на мене в цій країні або в будь-якій країні, якщо вони її знайдуть”, – сказав народний депутат Мустафа Найєм.

Журналісти Слідство.Інфо перевірили всіх власників квартир в будинку на вул. Франко, 11. Але жодна з квартир цього будинку не належить ні Мустафі Найєму, ні Севгіль Мусаєвій. А від кого отримали заступники генпрокурора бажаний компромат на борців з корупцією Слідству.Інфо поки невідомо.

Сам Едуард Ставицький під час телефонної розмови запевнив, що не пам’ятає всіх деталей зустрічі, а інформацію про квартири він читав на “багатьох сайтах”.

“Я перш за все не пам’ятаю цієї розмови, це по-перше. По-друге, в якому контексті це все було. А по-третє, на багатьох сайтах писали, що в цьому будинку жили такі-то люди. І все. Більше коментувати тут нічого”, – сказав він.

Журналістка Ганна Бабінець, розміщуючи відео цієї програми, зазначила, що цю історію вони зробили спеціально для тих, хто все ще вірить у порядність генпрокурора Луценка.

“Збір даних про журналістів і активістів почався не вчора. Восени 2016- го під час таємної зустрічі в Ізраїлі між заступниками генпрокурора Луценка і біглим міністром Ставицьким, прокурори намагалися зібрати компромат на головного редактора Української правди Sevgil Hayretdın Qızı Musaieva і народного депутата Mustafa Nayyem[…] тобто виходить, що під час офіційної зустрічі прокурори, які приїхали говорити з підозрюваним в корупції, також домовляються про співпрацю по квартирах антикорупціонерів, в які їм так хочеться вірити? Не здивуюся, якщо їх шеф уповноважував їх і на це …”, – написала Бабинець.

Читайте також: Заступник директора НАБУ Гізо Углава до призначення літав до Ставицького – ЗМІ (Фото)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE