Politerno > Україна і світ > Саудівська компанія придбала агрохолдинг “Мрія”

Саудівська компанія придбала агрохолдинг “Мрія”

  • 12 Вересня, 2018
  • 3239 Переглядів
  • 0

Саудівська компанія Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. придбала один з найбільших агрохолдингів України — агрохолдинг «Мрія».

Відповідну угоду про придбання компанії підписали іноземні інвестори під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

«Ми довготермінові інвестори. Ми ту не на один рік. Ми прийшли на довгу перспективу. Я надіюсь, що наше рішення сприятиме вибору інших інвесторів та заохотить їх інвестувати в Україну», — повідомив представник Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. під час зустрічі з Порошенком.

«МРІЯ Агрохолдинг» — велика агропромислова компанія України. Оперує шостим за розміром земельним банком в Україні. Заснована 1992 року. Обробляє близько 165 тис. гектарів землі в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Рівненській областях.

Як зазначається, агрохолдинг напередодні завершив процес реструктуризації заборгованості розміром 1,1 мільярд доларів перед BNP Paribas SA та Credit Agricole SA.

Нагадаємо, в серпні 2014 року «Мрія» не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов’язаннями і оголосила дефолт.

Наприкінці серпня агрохолдинг “Мрія” завершив реструктуризацію боргу, в результаті чого загальне боргове навантаження знизилося з 1,1 млрд доларів до 309,5 млн доларів.

Інформація про те, що генеральний директор агрохолдингу “Мрія” Саймон Чернявський планує продавати активи підприємства з’явилася відносно недавно. На початку 2017 року в агрохолдингу “Мрія” відбулася кардинальна зміна верхівки топ-менеджменту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE