Politerno > Україна і світ > У ВМС розповіли про інциденти під час проходу наших кораблів через Керченську протоку (Відео)

У ВМС розповіли про інциденти під час проходу наших кораблів через Керченську протоку (Відео)

  • 24 Вересня, 2018
  • 2070 Переглядів
  • 0

Перехід кораблів ВМС ЗС України “Донбас” та “Корець” в Азовське море через Керченську протоку відбувався у складній обстановці, а сили країни-агресора РФ допустили низку небезпечних інцидентів.

Про це ввечері 23 вересня повідомили у прес-центрі командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

“На Чорному морі кораблі українських ВМС безпосередньо супроводжувались розвідувальним кораблем чорноморського флоту “Приазов’я” та прикордонними сторожовими кораблями РФ “Аметіст” та “Дон”. У Керченській протоці для безпосереднього супроводження було задіяно понад 10 кораблів і катерів ФСБ та Чорноморського флоту РФ”, – заявили у ВМС.

При цьому літаки Росії “неодноразово здійснювали обліт українських кораблів, у тому числі на гранично низьких висотах”.

Також сили країни агресора допустили ряд небезпечних інцидентів, повідомили у ЗСУ.

20 вересня близько 17:00 розвідувальний корабель РФ “Приазов’я” здійснив надмірне зближення з українськими суднами на дистанцію 2-х кабельтов, чим грубо порушив вимоги міжнародних правил та створив вкрай небезпечну ситуацію.  21 вересня російський винищувач Су-27 (з тимчасово окупованої території АР Крим, бортовий номер 30) створив передумови до аварійної події в повітрі, зблизившись на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 ВМС ЗСУ, який виконував планове завдання над акваторією Чорного моря”, – повідомили у Військово-Морських Силах.

Повідомляється також, що раніше з порту Бердянська для зустрічі пошуково-рятувального судна A500 “Донбас” та морського буксиру A830 “Корець” в напрямку Керченської переправи вирушили малі броньовані артилерійські катери P177 “Кременчук” та P178 “Лубни”.

Вони були доставлені до Бердянську на початку вересня та вже спущені на воду.

“Відповідні сили та засоби ЗСУ, у т.ч. авіація, також перебувають у готовності до реагування на можливі загрози”, – заявили у ВМС.

Згодом стало відомо, що станом на 17:00 судна ВМС “Донбас” та “Корець” завершили проходоження Керченської протоки та вийшли в Азовське море.

Як повідомлялось, 20 вересня українське пошуково-рятувальне судно A500 “Донбас” та морський буксир A830 “Корець” вирушили з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE