Politerno > Україна і світ > Путін розповів, як в Україні і Балтії “залякують і тероризують” росіян та пригрозив наслідками за “розірвання” РПЦ

Путін розповів, як в Україні і Балтії “залякують і тероризують” росіян та пригрозив наслідками за “розірвання” РПЦ

  • 31 Жовтня, 2018
  • 1291 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін вважає, що в Україні, країнах Балтії та інших державах “залякують і тероризують” росіян.

Про це він сказав на VI Всесвітньому конгресі російських співвітчизників у Москві.

“Переписується історія, ведеться боротьба з пам’ятниками, з російською мовою, людей залякують і просто тероризують, природне для кожної людини прагнення зберегти своє національне коріння оголошується злочином, сепаратизмом. Право на свободу слова, на збереження своїх традицій грубо зневажається”, – розповів Путін.

За його словами, для деяких росіян “з політичних мотивів встановлюються заборони на професії”.

Російський президент пообіцяв “рішуче захищати ваші права і інтереси” тих, хто відчуває на собі “наслідки такого жорсткого тиску”.

“Ситуація в світі непроста, збільшуються напруженість і непередбачуваність, підриваються основи міжнародного права, руйнуються багаторічні домовленості між державами. У хід йдуть і русофобія, на жаль, і інші форми крайнього агресивного націоналізму”, – сказав Путін.

Також він заявив, що Російська православна церква робить багато для зміцнення культурних і гуманітарних зв’язків РФ зі співвітчизниками з усього світу і зараз багато хто намагається “розірвати ці пута”.

За його словами, зараз багато хто намагається різними способами їх розірвати, “розірвати ці пута, розтягнути по національних квартирах”.

“Хочу підкреслити одне – політиканство в такій чутливій сфері завжди оберталося важкими наслідками. І перш за все для тих, хто це робить”, – пригрозив Путін.

Він додав, що борг Росії – “зробити все для збереження духовної та історичної єдності”.

Як повідомлялось, 22 жовтня стало відомо, що Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи, які будуть прийняті у відповідь на українські санкції.

Президент Петро Порошенко планує 11 листопада відвідати Париж, де святкуватимуть 100-річчя завершення Першої Світової війни. Того ж дня до Парижа планує полетіти і президент Росії Володимир Путін

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE