Politerno > Україна і світ > Рішення Бойка об’єднатися з Рабіновичем не стосується усього “Опоблоку” – Новинський

Рішення Бойка об’єднатися з Рабіновичем не стосується усього “Опоблоку” – Новинський

  • 9 Листопада, 2018
  • 1435 Переглядів
  • 0

Рішення співголови політичної партії “Опозиційний блок” Юрія Бойка і лідера партії “За життя” Вадима Рабіновича про створення “Опозиційної платформи – За життя” не має відношення до “Опоблоку”.

Про це “Українській правді” повідомив народний депутат “Опозиційного блоку” Вадим Новинський.

“У нас, у партії “Опозиційний блок”, нічого не відбулося. Партія не уповноважувала Бойка підписувати жодні документи з Рабіновичем”, – зазначив нардеп.

За його словами, Бойко це зробив як приватна особа, а партія ніяких рішень про об’єднання з будь-ким не приймала.

Щоб розібратися у ситуації, після такого рішення Бойка, партія зустрінеться  у понеділок на засіданні політради.

Нардеп також заявив, що в партії вимагають скликати з’їзд, на якому ухвалити відповідні рішення.

“Ми вели переговори щодо висування єдиного кандидата у президенти від опозиційних сил, але жодного рішення ухвалено ще не було. Ми вважаємо, що наш кандидат має скласти реальну конкуренцію владі, а не бути на підтанцівці у Петра Порошенка. А панове Бойко і Льовочкін зараз, схоже, хочуть вступити у партію “За життя”. Буде у них “За життя” (об’єднана)”, – заявив Новинський.

Нардеп наголосив, що ініціативи Бойка і Рабіновича – це їхні приватні дії, а “Опоблок” жодних рішень щодо цього не приймав.

Другий співголова партії “Опозиційний блок” Борис Колесніков також підкреслив, що заява про створення Опозиційної платформи “За життя”, яке прозвучало в стінах Верховної Ради, є особистою ініціативою народного депутата Юрія Бойка, не узгодженою з іншими членами “Опоблоку” і не легітимізованою з’їздом партії.

“Ми є послідовними прихильниками консолідації опозиційних сил і висунення єдиного кандидата в президенти – авторитетного представника промислових і підприємницьких кіл, місцевого самоврядування, здатного перемагати на виборах, а не кандидата, що є підстилкою для нинішньої влади”, – написав Колесніков у Facebook.

Як повідомлялося, 9 листопада Бойко і Рабинович заявили в кулуарах Верховної Ради, що запрошують всі опозиційні сили до об’єднання на базі їхньої платформи. Нардепи підписали угоду про створення “Опозиційної платформи – За життя”.

Ще в жовтні минулого року Новинський заявляв, що створить опозиційну платформу всередині фракції.

Джерела “Української правди” в Опоблоці зазначають, що група Ріната Ахметова вирішила призупинити свою участь у процесі об‘єднання партії “Опозиційний блок” із партією “За життя”.

За даними УП, із цього приводу тривали довгі переговори.

Група Фірташа-Льовочкіна та Медведчук із Рабіновичем заявляли готовність об‘єднуватися, але представники Ахметова, говорили, що не бачать у такому поспіху жодного сенсу.

“Я не знаю, що вони собі вирішили без нас. Але ми люди самодостатні і вважаємо, що поспішати з такою делікатною темою точно не варто”, – зізнавався один високоставлений співрозмовник з групи Ахметова.

Як повідомлялось, ще в березні минулого року “Опозиційний блок” провів розширене засідання політради, за підсумками якого було заявлено, що партія розпочинає підготовку до виборів.

Але про жодне об’єднання тоді не йшлося.

Та згодом, вже цього року, на УП вийшла стаття про те, що сили олігарха Ріната Ахметова, нардепа Сергія Льовочкіна та кума Путіна Віктора Медведчука ведуть перемовини про об’єднання і роблять ставку на парламентські вибори.

Перед цим редактоа ЛБ.юа Соня Кошкіна завила, що за її інормацією між Банковою та Кремлем існує таємна домовленість, коли Петро Порошенко стає президент, Юрій Бойко – прем’єр-міністром, Віктор Медведчук – головою Верховної Ради.

На початку вересня стало відомо, що Петро Порошенко уклав таємну угоду з кумом Путіна Віктором Медведчуком щодо розподілу впливу в Україні та проведення спільної виборчої кампанії, завдяки якій Порошенко має зберегти владу.

Згідно з журналістським розслідуванням журналістів “Аргументу” Медведчук і Порошенко мають спільний бізнес на зрідженому газу. Тобто вони є бізнес-партнерами, які спільно ведуть свої справи. Тож немає нічого дивного, що вони разом розробили новий сценарій, згідно з яким їх вплив і прибутки мають вирости.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE