Politerno > Україна і світ > Президентом Інтерполу став Кім Чен Ян з Кореї

Президентом Інтерполу став Кім Чен Ян з Кореї

  • 21 Листопада, 2018
  • 1240 Переглядів
  • 0

Новим президентом Інтерполу обрали Кім Чен Яна з Південної Кореї.

Про це повідомляє сайт Інтерполу. 

“Делегати, присутні на Генеральній асамблеї Інтерполу, обрали Кім Чен Яна з Республіки Корея новим президентом Організації”, – йдеться в повідомленні.

“Наш світ сьогодні стикається з безпрецедентними змінами, які становлять величезні проблеми для суспільної безпеки і збереження. Щоб подолати їх, нам потрібне чітке бачення: нам потрібно побудувати міст до майбутнього”, – заявивновий глава Інтерполу.

Кім Чен Ян очолюватиме організацію два наступні роки.

Нагадаємо, попередній керівник Мен Хунвей подав у відставку після того, як у вересні його затримала влада Китаю за підозрою в корупції.

На посаду голови Інтерполу претендував ветеран російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації Олександр Прокопчук. За даними українських правоохоронців, Прокопчук є кадровим співробітником російської розвідки, інфільтрованої в Інтерпол.

Україна заявляла, що розгляне питання про призупинення членства в Інтерполі у разі обрання президентом представника Росії.

Литва також пригрозила виходом з Інтерполу, якщо його очолить росіянин.

Чотири сенатора США закликали президента Дональда Трампа і Генасамблею Інтерполу виступити проти призначення російського генерал-майора Олександра Прокопчука главою Міжнародної організації кримінальної поліції.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE