Politerno > Україна і світ > Українські моряки своєї провини не визнають: “Нічийого кордону ми не порушували”

Українські моряки своєї провини не визнають: “Нічийого кордону ми не порушували”

  • 27 Листопада, 2018
  • 1310 Переглядів
  • 0

Українські моряки, яких захопили ФСБ РФ в районі Керченської протоки, не визнають своєї провини та стверджують, що не порушували нічийого кордону.

Про це заявив командир буксира “Яни Капу” Олег Мельничук своєму адвокату Едему Семедляєву.

Кореспондент “Радіо Свобода” Антон Наумлюк написав у Facebook, що Семедляєв відвідав свого підзахисного Мельничука в Білогірському ІТТ.

“Розповів, що коли затримували піддався фізичній дії, але сильно не били. Його допитали, він розповів, як було: “Стояли, чекали лоцмана, потім на нас напали. Нічийого кордону ми не порушували, винним себе не вважаю“, – сказав Мельничук адвокату.

Також Мельничук розповів, що розуміє, що” це політична справа, і моряки стали заручниками ситуації”.

За словами журналіста, у Білогірськ також привозили Євгена Семидоцького і В’ячеслава Зінченка. Однак слідчий стверджує, що Зінченко в Алуштинському ІТТ.

Трьом морякам окупанти мають обирати запобіжний захід у середу, 28 листопада.

Наразі “суд” на два місяці заарештував кількох українських моряків: Володимира Варемеза, Андрія Оприска, Віктора Беспальченко, Сергія Цибізова, Юрія Будзило.

Цибізов на суді також “провину не визнав”, а заявив, що виконував накази вищого начальства. Моряк сказав адвокату, що його не катували, проте “тиснули психологічно для дачі необхідних показань”.

Крім того народний депутат уповноважена з мирного врегулювання конфлікту в ОРДЛО Ірина Геращенко повідомила у Facebook, що у вівторок в Україні провели нараду через напад на українських моряків.

“Ми вважаємо хлопців військовополоненими, захопленими російськими сомалійськими піратами в нейтральних водах”, – написала вона.

Геращенко пише, що навіть через офіс омбудсмена російська сторона не повідомляє про стан здоров‘я і утримання українських моряків.

За інформацією України, 4 із захоплених мають поранення, 1 з них в важкому стані.

“Окупанти не до всіх допускають адвокатів”,  – додала вона.

Нардеп уточнила, що судячи з “відео”, яке опублікували в РФ, де українці читають щось з листка, до них “застосовували незаконні методи тиску”.

Російська сторона повідомляє, що 3-є українських військових отримали поранення під час штурму росіян і знаходяться в медичній військовій частині. В Україні стверджують, що було поранено 6 військовослужбовців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE